atletisme

Carabaña es queda a un pas de la final dels 3.000 obstacles

En una cursa fantàstica, l’andorrà acaba sisè de la seva sèrie dels 3.000 obstacles i es queda a un sol lloc de la final

L'andorrà Nahuel Carabaña, superant l'obstacle de la ria, a la prova dels 3.000 al Mundial de Budapest.DANIEL MEUMANN / SPORTMEDIA

Nahuel Carabaña va estar a punt d’aconseguir una fita mai pensada per a l’atletisme andorrà. Si aconseguir el bitllet per al Campionat del Món en pista de Budapest per rànquing, i no per wildcard, ja era quelcom inèdit, l’atleta del Playas de Castellón va quedar a un sospir de fer reblar el clau. Carabaña, després de facturar una esplèndida cursa, va signar la sisena plaça a la seva sèrie dels 3.000 metres obstacles a la gran cita mundialista i, per tant, es va quedar a una sola posició d’accedir a una final amb els autèntics cracks mundials de l’especialitat. La penyora, potser, que va haver de pagar Nahuel és el temps final invertit de 8’27”05, lluny de la seva millor marca i del rècord d’Andorra (8’23”83), que havia assolit recentment a Lieja (Bèlgica).

La pluja regnant sobre Budapest va endarrerir la sèrie una hora i com marcava el guió, va ser una cursa estratègica i lenta. Els grans favorits –a la sèrie de Carabaña hi competien El Bakkali, Kibiwot, Chemutai o Rooks, per exemple– afronten la sèrie amb la intenció de fer la mínima despesa possible i, en quedar eliminada la normativa de la repesca per temps, el ritme acostuma a ser menys explosiu. Carabaña va competir fins el final, amb trams on, fins i tot, va córrer certament manaire sent tercer al 1.100 i al 1.200 o cinquè al 1.300. Després de gestionar els metres finals i de no veure’s involucrat en cap de les tres caigudes que hi va haver durant la sèrie –una d’elles va descartar el marroquí Ben Yazide– l’atleta andorrà va culminar la prova amb la sisena posició final i amb molt bones sensacions.

Felicitat i orgull

Finalitzada la cursa i païdes les emocions, Carabaña va explicar que “sincerament ha anat millor del que esperàvem. Sí que teníem al cap la possibilitat de colar-nos a la final i ho hem lluitat fins els darrers metres. Ha estat tan lluny i tan aprop a la vegada que, tot i quedar-me un cert gust agredolç, hem demostrat que tenim nivell i gairebé ens fiquem a una final amb els millors del món”.

L’atleta andorrà va afegir que “ens hem quedat molt a prop i ha estat una llàstima però no puc demanar més perquè estic molt content i orgullós de la cursa que he fet”. Carabaña no va témer en cap moment per la seva integritat ni verticalitat quan es van anar succeïnt les caigudes i els tocs i va comentar que “no, en cap moment he pensat que podia caure en cas que em toquesin per darrera”. “M’he vist molt be i molt competitiu, la veritat” va afegir. L’atleta del Playas de Castellón va rematar assegurant que “acabar sisè en una cursa de tant nivell és més que un premi per a mi”. Pel que fa a la primera presència en un Mundial, l’andorrà va reconéixer que “l’experiència ha estat increible i estic emocionat i super content”.