El BC MoraBanc arrencarà la temporada a Bilbao

El MoraBanc Andorra arrencarà la competició a Bilbao i el Breogán de Lugo serà el primer rival ACB a casa

El BC MoraBanc arrencarà la temporada a Bilbao

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra ja coneix el full de ruta a seguir en la temporada del seu feliç retorn a la Lliga Endesa. L’equip de Natxo Lezkano apujarà el teló de la competició el diumenge 24 de setembre, a les 17.00 h, a Miribilla, la pista del Bilbao Basket, i rebrà al Poliesportiu la visita de tres teòrics rivals directes en les cinc primeres jornades: Breogán, Zunder Palència i Obradoiro. Segons el calendari publicat ahir per l’ACB, a la primera volta els tricolors disputaran més partits a la bombonera (9) que fora d’Andorra (8) i visitarà les pistes de tres dels equips catalans: Barça (jornada 4), Joventut de Badalona (jornada 6) i Bàsquet Girona (jornada 12).

La segona volta també serà per al MoraBanc Andorra digna de cordar-se el cinturó, amb les visites a les pistes de Baskonia, Unicaja Màlaga, Reial Madrid o Dreamland Gran Canària, i amb un tram final molt dur que, depenent del que hi hagi en joc, pot resultar decisiu. El conjunt tricolor haurà de disputar quatre dels sis últims partits de la lliga regular –Gran Canària, BAXI Manresa, Obradoiro i Rio Breogán– fora de casa, rebrà el Barça enmig de les quatre sortides i clourà el campionat al Poliesportiu contra el València Basket. Una temporada força exigent que té altres dates per marcar i tenir molt en compte com el 26 de novembre, quan el Reial Madrid jugarà a la bombonera, o el 28 d’abril, quan ho farà el Barça. L’últim partit de la primera volta, el dia de Reis –6 de gener–, el MoraBanc Andorra rebrà a casa l’UCAM Múrcia de tres extricolors com David Jelinek, Moussa Diagne i Dylan Ennis, i obrirà la segona part de la temporada amb la visita del Bilbao Basket. Si el final del curs serà definitori i exigent, el primer tram de la temporada també podria posar algunes coses a lloc. Així, per al director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, el calendari obligarà l’equip “a començar molt bé” i, mantenint el segell del grup, “ser molt sòlids a casa”. Per Solana, “hem de mantenir la bona línia que portem a la bombonera i aprofitar que en la primera volta juguem més partits a casa que a fora i contra rivals amb els quals hem de sumar victòries”. El dirigent, en definitiva, va comentar que “durant la temporada és evident que has de jugar contra tots els equips, però serà important poder començar superant els tres primers rivals que ens visiten: Breogán, Palència i Obradoiro”. En aquest sentit, Solana va cloure destacant que “el més important serà fer una bona pretemporada i arribar bé a l’inici de la lliga”. Una pretemporada que el MoraBanc començarà el 10 i 11 d’agost amb les habituals proves mèdiques als jugadors, separats en dos grups.

STAN OKOYE, EL 16 D'AGOST, OBRIRÀ LES PRESENTACIONS

El MoraBanc té previst començar amb les presentacions dels nous fitxatges –quatre aquesta tempora­da– el 16 d’agost, amb la posada de llarg de Stan Okoye. L’aler de Carolina del Nord amb contrastada experiència ACB va ser la primera cara nova que es va anunciar. L’endemà, dia 17, serà el torn de Markel Starks, i el 22 es presentarà Adam Somogyi. Jerrick Harding, tractant-se d’uns problemes de tíbia, es presentarà unes setmanes més tard.

tracking