La selecció femenina sub 18 topa contra Malta (69-86)

Danika Galea, amb 41 punts i 20 rebots, botxí de les andorranes

La selecció femenina sub 18 va encaixar la primera derrota.FIBA

L’estratosfèrica actuació de la maltesa Danika Galea, amb 41 punts, 20 rebots i 56 de valoració, va resultar terminal per a la selecció femenina sub 18, que va encaixar la primera derrota contra Malta (69-86) a l’Europeu C de la categoria que es disputa a Durrës, Albània. Les noies de Cristina Andrés, però, van mantenir el to durant tot l’enfrontament fins que, en el darrer quart, el físic i un parcial de 12 a 24 en contra van deixar el marcador totalment insalvable. Ada Domene i Clara Davasse, ambdues jugadores amb 17 punts, i Paula Collado, amb 12 punts i 11 rebots, van ser les millors per part d’Andorra, que afrontarà, a partir de demà, la segona fase del campionat.

D’altra banda, la selecció masculina sub 18 va tenir a tocar la primera victòria de l’Europeu C de Bakú (Azerbaidjan). Els nois de Chus Aranda van perdre en el darrer segon contra Gibraltar (69-70) en un final d’infart i després d’un llançament de Yanis Huisman que va topar amb el ferro. Andorra va arribar per davant en el marcador (69-67) a falta de 17 segons per al final i Pau Rodríguez va fallar dos tirs lliures que haurien significat gairebé el triomf. Els nervis van trair els tricolors, que van veure com en el darrer sospir s’esvaïa la possibilitat de victòria. Yanis Huisman va ser el millor andorrà amb set punts i 12 rebots, mentre que Joan Aguilar va ser el màxim anotador amb 17 punts. L’equip disputa aquesta tarda (15.30 h) el darrer partit de la primera fase davant San Marino.