Andorra formalitza la sol·licitud per acollir els Mundials d'esquí

La direcció de la candidatura andorrana ha fet entrega del dossier tècnic a la FIS

La pista Avet de Soldeu ha acollit les disciplines tècniques de les finals de la Copa del Món.WCF 2023 / ORIOL MOLAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra ha lliurat avui a la Federació Internacional d'Esquí (FIS) del dossier tècnic de candidatura per rebre els Campionats del món d'esquí alpí de l'any 2029. Amb l'entrega del document, que incorpora 260 pàgines, Andorra formalitza la seva candidatura per acollir l'esdeveniment considerat com el més important del món de la neu després dels Jocs Olímpics.A partir d'ara, l'ens internacional examinaran i analitzaran el contingut del projecte de tots els aspirants, entre els quals també consten l'estació noruega, Narvik, que repeteix candidatura; i la italiana ValGardena, que es presenta per primera vegada tot i que va ser seu organitzadora d'uns Mundials el 1970.

David Hidalgo, director general de la candidatura andorrana, ha assenyalat que "volem convèncer a la FIS que és l'hora de sortir de centre Europa per donar uns Mundials als Pirineus". "Presentem un projecte potent. La proposta per al 2027 ja ho era, i de fet, la FIS ha pres com a referència algunes de les nostres idees, per exemple en termes d'accessibilitat. És una candidatura solvent i innovadora. Intentarem que considerin els punts més diferencials. Estem preparats", ha assegurat.

La següent presa de contacte ambla FISserà a la tardor aZurich, quan se celebrarà una reunió de les tres candidatures amb els tècnics de les diferents àrees de l'ens internacional per avaluar i ampliar la informació de cada projecte. Finalment, el 4 de juny del 2024, la localitat islandesa de Reykjavík celebrarà elcongrésanualde la FISon els 21 membres amb dret a vot faran l'elecció de la seu dels Mundials del 2029.

tracking