curses de muntanya

Orgué i Casanovas, els guanyadors de la Vertical

La prova és la cinquena del curs, puntuable per a la Copa d’Andorra

Laura Orgué i Marc Casanovas, els guanyadors.FAM

Laura Orgué i Marc Casanovas van aconseguir ahir la victòria a la Vertical Comapedrosa, la gran novetat d’enguany i la primera de les tres proves dins el Merrell Mountain Festival Comapedrosa, cinquena prova puntuable per a la Copa d’Andorra de curses de muntanya. Els gairebé 100 corredors van haver de fer front a un traçat de 8 quilòmetres de distància amb un desnivell positiu de 1.483 metres, una prova que substitueix a la mítica Skyrace. Amb sortida al poble d’Arinsal i arribada al Cim del Comapedrosa, a 2.953 metres, va ser una cursa molt dura i explosiva.

En la categoria masculina, el primer classificat va ser l’atleta de la FAM, Marc Casanovas amb un temps total de 1h16’00”. Òscar Jorba (1h16’35”) i David Soler (1h17’45”) van completar el podi absolut sènior. Adrià Bartumeu, que també va signar una magnífica cursa, va acabar quart i va fregar els llocs de privilegi. En la categoria femenina, Laura Orgué va ser la vencedora d’aquesta primera prova dins la Merrell Mountain Festival amb un temps de 1h29’38”, mentre que Rosa Maria Nieto va ser segona marcant un crono de 1h31’04”. Anikken Gjerde va completar el podi en tercera posició, invertint-hi un temps d’1h31’22”. En la jornada d’avui se celebrarà l’Skyrace Comapedrosa de 24 quilòmetres i la Skyrace Arinsal de 19.

Aquest any, les proves s’emmarquen en el Merrel Mountain Festival Comapedrosa, puntuable per a les Xterra Trial Run World Series i la Copa d'Andorra. En aquest nou format, a més, es faran diverses activitats per als més petits, com curses, cinema, ioga i altres accions de muntanya.