Andorra Epic sense sorpreses

La parella de l’equip Buff Megamo s’enduen la victòria a l’Andorra Epic

Un moment de la prova d'ahir, disputada entre Sant Julià de Lòria i la Massana.IRONMAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’última jornada de l’Andorra Epic Pyrénées, darrera prova de l’Andorra Multisport Festival, no va donar marge a la sorpresa, i els tres equips que arribaven com a líders a l’última etapa van poder mantenir la primera posició i van proclamar-se vencedors a les diferents categories (masculina, femenina i mixta). En total, 210 equips amb 420 corredors van arrencar l’aventura de 4 jornades amb 220 quilòmetres, un desnivell positiu de 7.160 metres i un desnivell negatiu de 8.435 metres.

L’última jornada de competició va arrencar des de Naturland i va acabar a la Massana, després de 55 quilòmetres i 1.570 metres de desnivell positiu. En categoria masculina, els corredors del Buff Megamo i del Singer Racing van repartir-se les alegries, amb els primers enduent-se la victòria global, i amb els segons guanyant l’etapa. Martin Frey i Simon Stiebjahn van ser ahir els més ràpids a l’arribada situada a la parròqia massanenca, i van completar el recorregut amb un temps final de 2 h 21’50’’, superant en poc més de dos minuts els rivals, que es van poder assegurar el triomf a la general gràcies a la distància aconseguida durant la jornada de divendres, tot i la punxada que van patir ahir. En total, Becking i Dias van acabar les quatre jornades de competició amb un registre de 10 h 29’36”, imposant-se per 2’23” a Frey i Stiebjahn, i per gairebé 45 minuts a la parella formada per Sergio Mantecón i Francesc Carretero, que van tancar el podi. Després de la cursa, Becking va manifestar que “mai havia pogut aconseguir la victòria i estic molt content, sobretot amb el José al meu costat”.

Tampoc va haver-hi sorpresa en categoria femenina, i és que la suïssa Janina Wuest i l’espanyola Meritxell Figueras van confirmar el domini demostrat al llarg de tota la setmana, i van imposar-se ahir també en la quarta etapa per segellar el triomf a la general. Les integrants del Buff Megamo van fer ahir un temps de 3 h 16’52”, i van completar la general amb un registre final de 14 h 09’35”. El domini de Wuest i Figueras va ser aclaparador, i és que van superar en dues hores a Ariadna Rodenas i Pilar Fernández, i en més de dues hores i mitja a Marta Torà i Susana Alonso.

La gran alegria del dia per Andorra va arribar a la prova mixta, on Xavi Jové i Jèssica Cruz no van fallar després d’un cap de setmana espectacular, i ahir van repetir un triomf a la quarta etapa que els va acabar donant també la victòria a la general. Els tricolors van superar en més d’una hora i mitja a la parella espanyola formada per Júlia Carrión i Marcel Giménez, i en dues hores als belgues Tom Van Hoof i Karen Steurs. Després de la victòria, Cruz va destacar que “estic molt i molt feliç, perquè les etapes i tota la carrera han estat molt dures i teníem quilòmetres a les cames”, i va afegir-hi que “estem molt contents perquè a sobre és a casa, i han vingut la família i els amics a veure’ns”. Pel seu cantó, Jové va assenyalar que “a la primera etapa vam dir que hauríem d’anar guardant dia a dia perquè són etapes que es fan molt llargues i exigents”, i va cloure que “hem gaudit molt aquí a casa amb aquesta Andorra Epic”. Finalment, Kílian Folguera va ser el més ràpid individualment.

Valoració positiva

Des de l’organització van fer una valoració positiva de l’Andorra Epic Pyrénées, i el director regional d’Ironman, Agustí Pérez, va destacar que “estem molt contents, ha estat dur, també per la climatologia, que ens ha posat a tots amb dificultats, als atletes i a la mateixa organització”, i va afegir que “ara veiem com arriba tothom, feliç, content, parlant de la duresa, però al final això és bicicleta de muntanya de veritat, no? És el que dèiem, oi? Ser Epic és una cosa diferent”.

Hans Becking i José Dias celebren el triomf a la Massana.

tracking