REPORTATGE

El dolç moment de Berto

Dos gols consecutius, un amb la selecció absoluta i un altre amb la sub-21, han posat el focus en el davanter del Betis Deportivo en aquesta finestra FIFA

Berto Rosas crida amb entusiasme el gol aconseguit amb la sub 21 contra Bielorússia.XAVI MIRÓ / FAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les merescudes vacances d’estiu, després d’un curs exigent i excitant, i abans d’una temporada marcada en vermell, li han caigut en un moment immillorable a Berto Rosas. La irrupció del davanter a la selecció absoluta i els seus gols amb el Betis Deportivo ja han fet espolsar-se al punta andorrà l’etiqueta de revelació. Berto és, malgrat la seva joventut –a l’agost farà 21 anys–, tota una realitat i un futbolista especial d’aquells que se sap que quan li arriba la pilota alguna cosa passarà i això no deixa de ser una notícia fantàstica per a una selecció com la tricolor.

En la darrera finestra FIFA, amb el doble compromís d’Andorra al Preeuropeu 2024 i la fase clasificatòria de la sub-21 per a l’Europeu 2025, Rosas ha acabat d’enderrocar la porta. Titularitat i detalls davant Suïssa i un altre gol –a Jerusalem davant Israel– amb els grans i participació i bingo contra Bielorrússia amb la sub–21 van arrodonir una nova setmana fantàstica per al davanter del Betis Deportivo. “Els meus companys em pressionen a fer més gols”, assegura entre rialles. “Ho porto bastant bé, la veritat. Fer gols és la meva feina i ho intento fer sempre, tot i que amb Andorra acostuma a ser més complicat puntuar i marcar. Tot el que sigui ajudar, jo encantat.” De fet, Berto suma ja quatre gols amb la selecció absoluta i només ha necessitat 15 partits per fer-los, mentre que dues llegendes de la selecció com Ilde Lima i Marc Pujol –d’acord, no són davanters– van necessitar 29 i 97 partits, respectivament, per signar-los. Cristian Martínez, Kiki, que sempre que ha estat internacional ha ocupat posicions més ofensives, va arribar als quatre gols en 58 partits, un altre exemple que Berto, encara amb marge de millora, és un dels diamants del futbol andorrà, que cal polir i, sobretot, gaudir d’ell.

tracking