Selecció

Derrota per la mínima d'Andorra a Israel (2-1)

Els gols de Shlomo i Solomon neutralitzen la diana de Berto Rosas

Derrota per la mínima d'Andorra a Israel (2-1)Xavi Miró / FAF

La selecció nacional ha perdut per 2-1 a Israel en el quart partit del Preeuropeu, en un duel en què el combinat nacional ha tornat a competir fins el final, però on dues accions aïllades dels locals han decantat el partit. Shlomo ha avançat els locals a les acaballes de la primera part, i Berto ha empatat a la represa, però Solomon, amb un golàs, ha donat el triomf a Israel al minut 60.

Els primers en provar-ho han estat els tricolors tot just als 25 segons mitjançant a Berto, que ha buscat sorprendre a Glazer després de recuperar una pilota i entrar dins de l'àrea pel lateral, tot i que el porter ha pogut atrapar sense problemes. Israel ha començat a dominar, i ha buscat la primera arribada amb una centrada de Haziza des de la dreta que ha pogut treure la defensa andorrana. Els locals han anat ampliant poc a poc el seu domini amb la pilota, però sense acabar de generar ocasions clares més enllà d'un u contra u de Weissman que ha pogut treure Iker Alvarez de Eulate amb el peu en una jugada que després havia estat anul·lada per fora de joc. Els israelians han reclamat un penal per una agafada de samarreta de Marc García sobre Haziza, però l'àrbitre no l'ha assenyalat, i el partit ha seguit amb el mateix guió, amb el domini de la pilota dels locals, però sense posar en dificultats en cap moment a la defensa tricolor. El duel s'encaminava cap al descans amb Israel mostrant-se més profund, i ha acabat arribant el gol dels locals poc abans del descans amb un xut llunyà de Raz Shlomo, que Iker Alvarez de Eulate no ha pogut evitar. El del Vila-real B, però, sí que ha ervitat el 2-0 que ha tingut Solomon a les seves botes en un u contra u, però que el porter ha pogut treure a l'última jugada de la primera meitat.

A la represa, el duel ha arrencat com havia acabat la primera meitat, amb una clara ocasió per Israel que ha pogut salvar Iker després d'un contracop dels locals amb xut final de Solomon que el porter tricolor ha pogut enviar a córner. I del possible 2-0, s'ha passat a l'1-1 amb un gol de murri de Berto Rosas, que ha aprofitat una mala cessió de Shlomo al seu porter, per posar la punta de la bota i fer l'empat al minut 51 i aconseguir el seu quart gol en tot just 15 partits amb la selecció. L'alegria, però, ha furat poc a Andorra, i és que al minut 60, Solomon ha tornat a posar per davant a Israel amb un gran gol després d'una jugada individual des de la banda esquerra.

El gol ha deixat groggy per un moment a Andorra, però Koldo Alvarez de Eulate ha mogut la banqueta donant entrada a homes de refresc, i els tricolors han anat a per l'empat fins el final, tot i que sense ocasions clares més enllà d'un tir de Cucu desviat per un defensa a córner. Tot i l'intent d'anar a per l'empat, el marcador ja no s'ha tornat a moure, i els tricolors han acabat caient per la mínima al Teddy Stadium de Jerusalem.

El Preeuropeu s'atura ara fins després de l'estiu, quan es completaran les sis jornades restants a les aturades de setembre, octubre i novembre. El proper partit de la selecció serà el dissabte 9 de setembre a l'Estadi Nacional davant de Bielorússia, i tres dies després, el dimarts 12, el combinat nacional visitarà Suïssa en l'últim partit d'Ildefons Lima.