rugbi de set

Les 'grandalles' es pengen la plata a l'Europeu de Belgrad

Les tricolors tanquen un gran campionat amb una segona posició

Les 'grandalles' celebren la segona posició.RUGBY EUROPE

La selecció femenina de rugbi de set va endur-se la plata al Campionat d’Europa de l’especialitat en la categoria Conference 1 després de perdre la final davant de Suïssa per 14-5. Les grandalles havien quallat ja dissabte un bon debut amb dues victòries i una derrota, i ahir al matí van tancar la segona fase amb un triomf contundent per 36-0 davant de Croàcia.

Aquesta victòria els va garantir un lloc a les semifinals de l’Europeu, on esperava Eslovàquia, però Andorra va mostrar-se superior, i va acabar passant a la gran final després d’imposar-se per 5-12. A l’equip l’esperava Suïssa, superior físicament, i que va poder avançar-se ben ràpid al marcador amb un assaig amb transformació posterior, però les grandalles no van deixar-se anar en cap moment i van seguir dins del partit, retallant la diferència just abans del descans gràcies a un assaig que no va tenir transformació posterior i que va deixar el marcador 7-5 per a les helvètiques al descans. A la represa, les tricolors van intentar capgirar el marcador, però el conjunt suís va fer gala de la superioritat física, i va tancar el partit amb un segon assaig transformat per deixar el marcador en el definitiu 14-5.

TORNEIG MASCULÍ

També a Belgrad, ahir van estrenar-se els isards a la competició masculina d’aquest Campionat d’Europa en categoria Conference 1. Els tricolors van obtenir una victòria i una derrota a la primera fase després de superar Bòsnia per un contundent 38-7 i caure davant de Mònaco per un ajustat 21-19. Els isards tancaran aquest matí davant d’Àustria la segona fase del torneig, i en funció dels resultats, els tricolors coneixeran quins seran els seus rivals en la fase final del Campionat d’Europa.