Malta 2023

Un or, dues plates i un bronze per estrenar els Jocs

Andorra suma un or, dues plates i un bronze en l’estrena dels esportistes tricolors als Jocs dels Petits Estats

El bronze del relleu 4x100 i l'or de Nàdia Tudó van ser les primeres medalles d'Andorra a la piscina.FAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra va sumar quatre medalles en la segona jornada de competició (primera amb els esportistes del país) als Jocs dels Petits Estats d’Andorra, amb protagonisme de la piscina, i de Nàdia Tudó, que va aconseguir el primer or de la delegació amb el triomf en els 200 metres estils, també amb rècord d’Andorra. Les dues plates van arribar en atletisme amb els segons llocs de Pol Moya en 800 m i d’Ariadna Fenés en 10.000 m, mentre que l’últim metall de la jornada va sortir també de la piscina, amb el bronze en el relleu 4x100 lliure masculí.

El 200 estils no era la prova preferida de Nàdia Tudó, però ja des del matí a les sèries va demostrar un alt nivell aconseguint el millor temps de totes les participants amb un registre de 2’24”47. A la tarda va sortir endarrerida, però a poc a poc va poder anar progressant, i es va acabar enduent la medalla d’or de manera compartida amb la islandesa Eva Falsdottir, amb un temps de 2’21”74, que va valer-li també rebaixar el seu propi rècord d’Andorra que tenia abans en 2’22”38. Després de penjar-se l’or, Tudó va manifestar que “estic molt contenta amb la millor marca i amb la medalla, que no me l’esperava. Ha estat molt xulo, he lluitat moltíssim, i sabia que a la braça era on podia lluitar, i així ha estat”, a més, va agregar que “al final he posat el cap i he vist que havíem empatat, estic molt contenta, i contents per com ha anat avui, i a veure com segueix la setmana”.

L’altre metall a la piscina va ser el bronze en el relleu 4x100 lliures masculí format pels germans Bernat i Tomàs Lomero, Kevin Teixeira i Patrick Pelegrina. L’equip tricolor va aprofitar les desqualificacions de Luxemburg i de Xipre per pujar fins a la tercera posició amb un temps final de 3’32”32. Qui també va tenir a prop la medalla va ser Kevin Teixeira en els 800 metres lliures, però va acabar quart, mentre que Biel Cuen va ser 6è a la final dels 200 metres papallona i Tomàs Lomero va cloure en setè lloc a la final dels 100 metres lliures. Bernat Lomero, en canvi, no va poder classificar-se per a la final dels 100 metres, mentre que Patrick Pelegrina va ser desqüalficat a les sèries dels 200 estils.

La natació afronta avui una nova jornada amb noves possibilitats de medalla amb la participació de Tomàs i Bernat Lomero en els 100 papallona, la de Nàdia Tudó en els 200 braça, la de Biel Cuen i Kevin Teixeira en els 400 lliures, i el relleu masculí dels 4x200 lliures.

tracking