Reportatge

Avenços i feina per fer

L'ADA i la FAF celebraran el Dia internacional del futbol femení el 23 de maig satisfetes pel creixement, però conscients que es pot fer més.

Codina i Pazos a l'exposició situada a Illa Carlemany.FAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ADA i la FAF celebraran de manera conjunta el Dia internacional del futbol femení el 23 de maig vinent amb l’objectiu de donar “foment a la pràctica del futbol i de promoure la igualtat en el gènere en l’esport”. El programa d’actes comptarà amb diversos actes, com ara un partit de futbol sala amb combinats formats per jugadores internacionals i personalitats del país, amb la presència confirmada de ministres o cònsols, al Prat Gran d’Escaldes a les 15.30 hores, o una taula rodona sota el títol La dona al món del futbol, amb la presència de Marina Fernández, ambaixadora de futbol femení de la FAF, Tere Morató, jugadora del Vila-real, Montse Sánchez, exjugadora del Megadones, entrenadora i formadora, Marta San Juan, àrbitre internacional andorrana, i Maria Elena Fort, vicepresidenta de l’FC Barcelona, a l’hotel Delfos des de les 19.30 hores. També hi haurà una visita al centre comercial Illa Carlemany, on ahir ja va instal·lar-se una exposició sobre el futbol femení al país.

L’impuls d’aquesta disciplina a Andorra ha anat creixent durant els últims anys (igual que arreu del món), però encara queda feina per fer, i és que la presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra, Mònica Codina, va asse­nyalar que “encara hi ha molts camins per recórrer en aquells esports masculinitzats com el futbol”, a més d’agregar que “dies com aquests serveixen per posar en valor la tasca de moltes dones i reivindicar la seva feina”. Per Codina, l’avenç del futbol, i l’esport femení, passa per tenir més visibilització als mitjans, millors condicions en els horaris dels partits, més presència en càrrecs directius en clubs i federacions, erradicar els estereotips i invertir en l’esport femení. Des de la FAF, la vocal de la junta Anna Pazos va assenyalar que “la participació de la selecció femenina a la Nations League confirma que el creixement del futbol femení és imparable”, a més destacar que “ja tenim més de 300 llicències”.

tracking