La Gran Fondo Encamp Pas de la Casa incorpora una prova de BTT

La segona edició serà el 27 i 28 de maig i tindrà uns 400 participants

Presentació de la Gran Fondo Encamp Pas de la CasaM.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La segona edició de la marxa ciclista Gran Fondo Encamp Pas de la Casa que es farà el 27 i 28 de maig incorporarà com a principal novetat la celebració d'una prova de BTT sota la marca d'Andorra Bike Race. La cursa de bicicleta de muntanya serà durant la jornada de dissabte, i tindrà un format de rally raid, amb l'inici i el final neutralitzat, i un tram cronometrat que serà dins del territori de Grandvalira.
De cara a diumenge es farà la prova de ciclisme en rutaamb tres distàncies. La marxa llarga tindrà 103 quilòmetres amb ascens a Beixalís, el coll d'Ordino, Envalira i els Cortals d'Encamp, la intermitja tindrà 47 quilòmetres i es pujarà a Beixalís i als Cortals d'Encamp, i la prova d'iniciació serà de 31 quilòmetres amb ascens als Cortals d'Encamp. Totes les rutes tindran l'inici i l'arribada a la plaça dels Arínsols d'Encamp, i les dues distàncies curtes podran fer-se també amb bicicleta elèctrica.
La cursa té ja uns 350 inscrits, i l'objectiu és arribar als 400. A més, el responsable de l'organització, Dani Buyo, ha eplicat que hi ha un 25% de participació femenina, i sobre un 25% de participants del pais, afirmant que "ésbo per a nosaltres perquè a vegades l'impacte publicitari que es rep a nivell de país és una mica pobre". De la seva banda, el conseller de Turisme i Reactivació econòmica d'Encamp, Nino Marot, ha assenyalat que "volem reposicionar la parròquia com a plaça ciclista, una més de les que tenim al país, i que es doni visibilitat a Envalira, els Cortals d'Encamp i Beixalís", a més de destacar "la festa lúdica i festival que hi haurà a la plaça dels Arínsols dissabte i diumenge amb espectacles i bon ambient". Per últim un dels ambaixadors de la prova, el ciclista resident de l'equip Jumbo, Robert Gesink, ha manifestat que "amb esdeveniments com aquests podem ensenyar a tothom com és el ciclisme aquí", mentre que el triatleta Jan Frodeno, ha destacat que "proves com aquestes on es junten professionals i aficionats ajuda per motivar a tothom, i per veure també aquest país preciós".
D'altra banda, l'organització ha confirmat també la presència d'alguns dels participants a la prova com Carles Checa, Lorenzo Santolino, Sam Sunderland, Adrien van Beveren, Joan Verdú, Cande Moreno, Eder Sarabia, o els pilots de motociclisme Iker Lecuona, Marcos Ramírez i Aarón Canet.
tracking