La FIS confirma les dues Copes del Món al febrer

Soldeu acollirà un gegant i un eslàlom femení els dies 10 i 11

Andorra tindrà dues Copes del Món el 2024.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra tornarà a tenir la temporada vinent proves de la Copa del Món d’esquí alpí després que la FIS confirmés ahir un gegant femení i un eslàlom femení per als dies 10 i 11 de febrer del 2024. Durant les finals de la Copa del Món celebrades el març passat a Soldeu i el Tarter, ja va transcendir la possibilitat que el circ blanc fes aturada al Principat durant la propera temporada, i ahir l’organisme rector de l’esquí internacional va refermar aquesta possibilitat durant la celebració de la reunió de primavera que va tenir lloc entre dimecres passat i ahir a Dubrovnik, Croàcia.

Amb l’arribada de disciplines tècniques, Andorra podrà gaudir de la presència, entre d’altres, de la millor esquiadora de tots els temps, Mikaela Shiffrin, que fa uns dies lloava precisament el país després de la seva experiència a les finals de la Copa del Món. A més, el fet que la cursa sigui al febrer permetrà gaudir de millors condicions de neu i serà una nova prova de cara a la candidatura per acollir el Campionat del Món d’esquí alpí del 2029, ja que aquesta Copa del Món serà l’última gran prova abans de l’elecció, que tindrà lloc el juliol del 2024.

Aquesta serà la tercera vegada que el circuit de la Copa del Món arriba al país, després d’haver-ho fet ja el 2012 i el 2016, a més d’haver celebrat en dues ocasions les finals de la Copa del Món, en una primera ocasió el 2019, i la segona aquest mateix any.

D’altra banda, la Federació Internacional va confirmar durant la trobada de primavera que el Principat acollirà una OPA sub 16 en gegant, supergegant i eslàlom al març.

tracking