El VPC podria jugar a Espanya la temporada 2024-25

Un canvi a la normativa de la federació espanyola obriria la porta a l’accés de l’equip tricolor

El VPC Andorra en un partit d'aquesta temporada.VPC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La possibilitat que el VPC Andorra pugui jugar competició espa­nyola, a partir de la temporada 2024-25, s’obre de bat a bat. Després d’haver de renunciar a disputar la fase d’ascens a la Divisió d’Honor B, la segona categoria del rugbi espanyol, pel problema en les fitxes de formació, un canvi en la normativa de la Federació Espanyola de Rugbi (FER) permetria l’accés de l’equip tricolor a la competició.

La ministra d’Esports en funcions, Sílvia Riva, va reconèixer que l’ens espanyol estudia incloure petits canvis en la reglamentació, uns canvis, però, que s’haurien de votar en assemblea i que mai serien afegits aquest proper curs. “L’espanyola és una reglamentació que està subjecta a canvi”, va explicar la ministra, que va afegir que “hi ha una voluntat de reforma del reglament, i també es va evidenciar la voluntat d’incloure especificitats com l’andorrana i que aquestes siguin valorades pel conjunt de membres que treballen en aquesta reforma”. Per tant, de manera immediata no es disposaria d’aquest canvi i el VPC encara no podria disputar cap competició sota el paraigua de la federació espa­nyola. La normativa de la FER obliga a tenir un mínim de nou jugadors de formació al terreny de joc, nascuts a Espanya o que siguin fills o nets de persones nascudes al país veí.

AVUI, PRIMERA TROBADA GOVERN-FAF

La ministra d’Esports en funcions, Sílvia Riva, també va lamentar la situació d’impagaments que viu en el cas d’alguns clubs, com la UE Sant Julià o l’Engordany, la Lliga Multisegur de futbol. “Evidentment el ministeri se sent sensible amb aquestes casuístiques”, va explicar, i va afegir que “hi ha un conflicte no resolt, que no és ben bé de la pràctica esportiva”. Així, Riva va revelar que avui es produirà una trobada entre el Govern i la Federació Andorrana de Futbol (FAF) per analitzar la situació i “respectant l’àmbit competencial que cadascú té”. En aquest sentit, la ministra va explicar que la reunió hauria de servir per saber “quina és la responsabilitat de cadascú” en aquesta problemàtica, i va exposar la possibilitat que es puguin introduir mesures per solucionar-la, tenint en compte que “hi ha molts clubs que sí que ho fan bé”. De fet, aquesta setmana la FAF va convocar els clubs de la Lliga Multisegur per aclarir les acusacions del president de la UE Sant Julià, Manuel Leitao, al Diari, en què va dir que el seu club havia estat perjudicat per l’avançament dels diners de la UEFA a la UE Engordany per la cessió dels jugadors internacionals. La FAF va recordar que el pagament es va fer el 14 d’abril a tots els clubs, sense excepció.

tracking