L'FC Andorra segueix de dolç i guanya a Ponferrada (1-4)

Els tricolors s’han imposat amb dianes de Molina, Bover, Bakis i Carlos Martínez i aconsegueixen una salvació virtual que demà podrà ser ja matemàtica

Celebració del primer gol de Sergio Molina.

L’FC Andorra segueix en el millor moment de la temporada i avui ha tornat a demostrar-ho imposant-se per 1-4 a domicili davant de la Ponferradina en el vuitè partit seguit dels tricolors sense perdre, en un duel en què el marcador es queda curt per explicar el que s’ha vist sobre el terreny de joc. Amb la victòria, el conjunt d’Eder Sarabia s’assegura la permanència de manera virtual, i si demà el Màlaga perd a Lugo, aquesta salvació serà ja matemàtica. En un clima de tensió davant de la situació dels locals on el duel s’ha hagut d’aturar fins i tot dos minuts després de que el públic llancés dues ampolles a un dels assistents, els homes d’Eder Sarabia, han seguit alimentant el somni d’un play-off que segueix estant a set punts després de la victòria de l’Albacete, però amb tres punts menys en joc.

No han tingut gairebé temps cap dels dos equips de mostrar les seves cartes, quan Molina ha fet saltar pels aires el partit amb un autèntic golàs quan tot just s’arribava al minut 5 de partit. En una pilota que semblava inofensiva, el migcampista madrileny ha engaltat un míssil amb la cama dreta des de fora de l’àrea que s’ha colat per l’escaire de la porteria d’Amir sense que l’iranià pogués fer res. El conjunt local arribava al duel en una situació límit amb gairebé l’última oportunitat per enganxar-se a la salvació, i la diana tricolor els ha deixat encara més tocats, sense idees, imprecisos, sense poder fer dues passades seguides i fent desesperar el seu públic. Els homes de Sarabia, mentrestant, anaven a la seva, generant espais, buscant profunditat, i generant més ocasions, com un xut llunyà de Bakis desviat, o una jugada individual d’Alex Valle. Les més clares, però, han arribat després, primer amb un 2 contra 1 on Bundu no ha triat bé quan hagués pogut deixar sol a Molina, o una altra amb un córner que ha servit Bover de manera directa.

La Ponferradina, conscient del que es jugava, ha intentat fer un pas endavant, però sense gaire èxit. I és que els tricolors, si, abans d’arribar encara a la mitja hora, tenien el partit a punt per trencar-lo en qualsevol moment, i l’encarregat de fer-ho ha acabat estant Bover, que ha fet una jugada individual pel centre superant un parell de rivals, i ha fet el 0-2 amb un xut ajustat al pal que ha acabat desviant Sofian. I un parell de minuts després Sinan Bakis ha fet el tercer, que el VAR ha acabat anul·lant per un ajustat fora de joc. L’ambient estava tens al Toralín, amb el seu equip veient-se clarament superat, i això ha fet que el seu tècnic, Juanfran, fes un doble canvi al minut 36. Mentrestant, l’FC Andorra seguia dominant a plaer i tenint les ocasions més clares, com una jugada individual de Bakis, que ha buscat el tercer, tot i que el seu xut ha sortit fregant el pal. 45 minuts han hagut d’esperar els locals per tenir la primera arribada, amb una falta directa de Kelechi que ha sortit fora i amb què s’ha arribat al descans.

A la represa, les arribades han seguit sent tricolors, amb una primera per Rubén Bover amb un tir llunyà que Amir ha enviat a córner, i en una contra liderada per Almpanis per l’esquerra que ha acabat atrapant el porter després de que l’últim control li marxés llarg, just abans del primer tir a porta local, amb una ocasió d’Agus Medina que Marc Vidal ha atrapat amb dos temps, i que ha propiciat una tímida reacció local. Això, però, feia que els lleonesos deixessin espais al darrere perquè l’FC Andorra pogués córrer, i ho ha fet en un parell d’ocasions amb Bundu per la dreta, i amb Almpanis per l’esquerra, on només ha faltat la definició. Però a partir d’aquí, ha semblat que els tricolors no volien fer més sang, i jugaven, per moments caminant.

La tensió local anava augmentant, i s’ha vist amb l’auto-expulsió de Lacerda, que ha encès més els ànims i que ha fet que el partit s’hagués d’aturar un parell de minuts després de que des del públic es llancessin un parell d’ampolles a un dels assistents. Després d’això, els tricolors han fet el tercer amb un gran xut de Bakis des de la frontal que ha acabat entrant per l’escaire, però la Ponfe ha respost tot just amb l’1-3 d’Edu Espiau només treure de centre amb deu minuts encara per jugar. En els últims minuts, la Ponferradina ha intentat anar amunt a la desesperada, però sense gaire èxit, i Sarabia ha aprofitat per moure la banqueta i fer entrar, per exemple, a Dani Morer, que ha reaparegut després de la lesió. El duel ja moria amb l’1-3, però a tres minuts pel final el porter local Amir ha fet un penal sobre Carlos Martínez que el davanter català ha transformat.