Oriol Olm signa la 35a plaça a la Vertical de la Tromso Artick Skimo

L’andorrà, encara sub 20, va marcar un temps de 26’20”, a uns cinc minuts del guanyador

Oriol Olm va signar la 35a posició a la Vertical.FAM

Oriol Olm va destapar la seva participació a la Tromso Artick Skimo amb una 35a posició a la cursa vertical. L’andorrà va marcar un temps de 26’20” en un traçat dur i exigent, de tres quilòmetres i pendents de fins al 55% de mitjana. Olm va finalitzar a cinc minuts del guanyador de la prova, el suís Rémi Bonnet, que va invertir un temps de 21’24”. El segon classificat va ser el belga Maximilien Drion, amb un crono de 22’31”, i va completar el podi l’austríac Paul Verbnjak, amb un temps de 22’52”. L’andorrà va mantenir certa regularitat, ja que al primer split va marcar 14’29” i es trobava a la 36a posició. Oriol Olm va reconèixer que “no hem arribat a gestionar molt bé la cursa. Hem acabat en el 35è lloc però sabem que la forma és aquí”. L’andorrà va afegir que “esperem que en la propera cursa [la individual d’avui] pugui millorar el resultat i tot el que hem fet avui [per ahir]. Tinc moltes ganes, el lloc és molt maco i seguirem donant guerra, segur”.

L’únic representant de la Federació Andorrana a les finals de la Copa del Món d’esquí de muntanya, a Tromso i que encara és sub 20, disputa avui la cursa individual, de 10 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu. Per acabar, demà posarà el punt final a la Tromso Artick Skimo amb la disputa de la prova d’esprint. Olm ja va manifestar que l’absoluta “és la categoria que trobaré l’any que ve i estic molt motivat”.