El VPC negocia no tenir traves si juga a Divisió d'Honor B

El VPC negocia amb la Federació Espanyola per poder jugar sense complicacions en cas d’ascens a Divisió Honor B

El VPC Andorra va guanyar el títol de Divisió d'Honor Catalana contra el Barça fa dues setmanes.VPC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El VPC Andorra treballa per poder aconseguir desbloquejar una situació que podria portar l’entitat andorrana a viure un déjà vu. La presència dels tricolors a la fase d’ascens a la Divisió d’Honor B, la segona categoria del rugbi espanyol, i el seu hipotètic ascens podria obrir una problemàtica similar a la que el club va patir l’estiu passat amb la Federació Francesa: el de la quota obligatòria de jugadors de formació. En les competicions sota el paraigua de la Federació Espanyola de Rugbi, la FER, el nombre mínim de jugadors en formació que han d’estar sobre el camp és de sis, una situació que el VPC ja coneixia quan va aterrar al campionat de Catalunya.

El president del VPC Andorra, Gerard Giménez, comenta que “parlem amb la Federació Espa­nyola de Rugbi (FAR) des del setembre, però no crec que sigui una situació similar a la que vam tenir a França perquè, en aquest cas, hi ha una solució i una voluntat de voler-ho arreglar”. A més, el dirigent tricolor sosté que “tenim jugadors que des de la FAR es consideren de formació perquè compleixen els requisits –són nascuts a Espanya, d’avis i pares espanyols–, i estem treballant perquè hi hagi una excepció”. En aquest sentit, Giménez reconeix que “sí que és cert que jugant amb Espanya el panorama no és tan còmode com a Catalu­nya, però la voluntat és poder accedir a la Divisió d’Honor B amb totes les garanties”. La reglamentació de la FER assenyala que es considera jugador de formació F el que hagi jugat algun partit amb Espanya, que hagi estat quatre anys seguits a un mateix club o que sigui nascut al país veí, o sigui fill o net d’espanyols.

La FER estén la mà

La Federació Espanyola és conscient de la casuística del VPC i estén la mà a l’entitat tricolor. El president, Juan Carlos Martín Sánchez, Hansen, va reconèixer al Diari que “hi ha una visita acordada per al dia 21 amb el VPC. En qualsevol cas no hem de trencar les normes de seleccionables a Espanya perquè ens ha costat dos Mundials i hi ha molta controvèrsia amb això”. Hansen es refereix a l’exclusió de la selecció espanyola de dos Mundials, el 2019 i el 2023, després d’incórrer en alineació indeguda, la del sud-africà Gavin van den Berg. En qualsevol cas, el mandatari de l’ens espanyol va subratllar que “estem veient com ajudar el VPC perquè el club pugui continuar creixent. És una gran entitat amb directius espectaculars, amics des de la infància i per a mi seria boníssim que pogués jugar la lliga espanyola”. Tot i això, va cloure, “hi ha condicionants formals que cal revisar i que no depenen només de nosaltres, de la FER”.

EL VPC PODRIA PUJAR DIRECTAMENT

El triomf del VPC Andorra davant el Barça Blau va permetre als tricolors aspirar a l’ascens a la Divisió d’Honor B. El play-off d’ascens a la segona divisió espanyola consta de dues eliminatòries que l’equip de Dani Raya es podria estalviar. El VPC s’havia d’enfrontar al campió balear, el Rugby Ponent, que ha renunciat al salt de categoria, així com la resta d’equips illencs millor classificats. Demà es tancarà el termini d’inscripció dels equips i es podria donar la situació que el VPC pugés directament. Ara bé, un equip català que va caure a les semifinals, el CEU, ha mostrat la intenció de poder aspirar a l’ascens si hi hagués més renúncies.

El VPC Andorra, en un partit d'aquesta temporada.

tracking