vòlei

Andorra es penja l'or contra Luxemburg

Els tricolors remunten al gran favorit i s’enduen el campionat celebrat al Complex d’Encamp

Duel anterior de la selecció sub 20.FAV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció masculina sub-20 de vòlei va proclamar-se campiona de l’Europeu dels Petits Estats de la categoria que s’ha celebrat al llarg d’aquesta setmana al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp després d’imposar-se per 1-3 a Luxemburg. El combinat centreeuropeu arribava a aquesta cita com a màxim favorit després d’haver-se penjat l’or a la darrera edició al derrotar els tricolors a la final, però els nois de José García van mostrar ahir la seva millor versió i es van acabar enduent el títol després de remuntar el set inicial favorable als luxemburguesos, amb dues mànegues ajustades, i una última en què van demostrar tot el seu potencial i no van donar opció als visitants.

El duel va arrencar amb igualtat, però ben ràpid el conjunt centreeuropeu va començar a obrir forat amb sis punts de marge (17-11), fins a acabar sentenciant la primera mànega per 25-19. La desfeta del primer set va semblar que esperonava els tricolors, que van mostrar-se molt millors a la segona mànega, tot i la gran igualtat que hi havia entre tots dos equips. El set, però, no es va acabar decidint fins al tram final, quan al segon punt de partit els andorrans no van fallar i van poder empatar el partit amb el 23-25.

Els andorrans estaven millor sobre el poliesportiu encampadà, i van mantenir la inèrcia a la tercera mànega, en què els nois de José García van dominar de principi a final, agafant rendes properes als cinc punts, però Luxemburg no va donar-se per vençuda i va fer suar de valent els tricolors, que van acabar aconseguint l’1-2 amb un parcial, de nou, de 23-25. El segon set tricolor va semblar que deixava estabornit el rival, i l’última mànega va ser una festa per als locals, que van exhibir-se i van arribar a manar per 12 punts (12-24) davant d’un Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp que va viure un gran ambient i va poder gaudir del títol de la selecció sub-20 després de tancar l’últim set amb un contundent 13-25 favorable als tricolors, que va donar la victòria final al combinat nacional.

Amb el triomf aconseguit ahir, la selecció masculina sub-20 va assolir el primer títol de l’Europeu dels Petits Estats de la història en tot just dues participacions, després d’haver-se estrenat l’any passat en aquest campionat, en què va caure a la final contra Luxemburg.

tracking