Prudència a l'FC Andorra tot i el bon moment

Eder Sarabia no vol mirar amunt a la classificació tot i la ratxa de l’FC Andorra, amb cinc duels sense perdre

Els jugadors de l'FC Andorra celebrant el gol de Bundu contra el Màlaga.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tranquil·litat i bons aliments. Aquesta és la recepta del tècnic de l’FC Andorra, Eder Sarabia, que no vol mirar amunt a la classificació tot i el bon moment pel qual passa l’equip. Els tricolors sumen ja cinc partits sense conèixer la derrota, havent-se enfrontat durant aquesta ratxa a equips capdavanters de la categoria com l’Eibar o Las Palmas, però tot i aquest moment, des de l’entitat no volen pensar en la zona de play-off i segueixen apostant pel partit a partit. Amb el triomf davant del Màlaga, l’FC Andorra té ja nou punts de marge respecte de la zona de descens a falta de vuit partits per disputar-se, i té gairebé la mateixa distància respecte a la zona perillosa que amb els llocs de play-off, que marca l’Albacete en la sisena posició.

Tot i això, però, Sarabia es manté fidel a la seva idea i, preguntat per si l’equip pot somiar encara en el play-off, va assenyalar que “a nosaltres mai ens ha anat bé, ni hem estat gens de parlar de guanyar o de classificacions ni de coses d’aquestes”, i va agregar que “això sí, ja vinc dient fa quatre o cinc partits que estem molt bé i que el rendiment de l’equip davant de qualsevol rival està sent molt alt”. El calendari dona poca treva i després d’un parell de dies de descans l’equip tornarà dijous a la feina focalitzat en una nova sortida complicada al País Basc per visitar l’Alabès, un altre dels conjunts de la part alta que lluiten per l’ascens. Sobre aquest duel, el tècnic tricolor va destacar que “juguem dilluns davant de l’Alabès, que és un dels galls de la categoria, hi haurà un gran ambient i anar a Mendizorroza serà un premi gran per a nosaltres”, i va agregar que “anirem allà amb tot, els ho diré als jugadors, si som valents, creiem en nosaltres i aprofitem el moment en què estem actualment, podem guanyar contra qualsevol, aquest és l’objectiu. I després seguirem amb el següent, que no sé ni qui és”.

Precisament, sobre el paper, el duel contra els bascos és el més complicat dels que li resten a l’FC Andorra abans d’acabar aquesta primera temporada al futbol professional. Tot seguit rebrà a casa l’Osca diumenge 16 a les 14.00 hores, i posteriorment viatjarà a Ponferrada dissabte 22 a les 16.15 hores, un primer duel contra un rival de la part mitjana de la taula, i l’altre contra l’equip que marca la zona de descens. Tot seguit, els tricolors rebran a casa el Mirandés, també de la part mitjana, i el següent desplaçament serà a Lugo, contra un altre dels equips implicats en el descens (els gallecs podrien arribar a estar fins i tots descendits matemàticament). En el tram final de temporada, els tricolors rebran el Tenerife i visitaran el Leganés, dos conjunts també de la zona tèbia de la competició, i acabaran el campionat rebent el Vila-real B, l’únic equip, a més de l’Alabès, millor classificat actualment que els tricolors amb els quals encara s’han d’enfrontar.

EL BON MOMENT DE BUNDU

Més enllà del triomf i de tenir la permanència ja gairebé segellada, una altra de les bones notícies del duel contra el Màlaga va ser la confirmació del bon moment pel qual passa Mustapha Bundu. L’extrem ja estava sent important abans de marxar amb la seva selecció (en l’últim duel abans de la convocatòria va revolucionar el partit contra l’Eivissa), i ahir va refermar-ho amb el gol decisiu.

Sobre l’estat de forma del futbolista de Sierra Leone, el tècnic Eder Sarabia va destacar que “abans que sortís vaig dir-li que guanyaria el partit”, i va afegir tot seguit que “fins ara ens havia donat coses, però era intermitent, i ara està en aquell moment en què entén cada vegada millor el que li demanem. Està en un bon moment i crec que li ha anat bé anar amb la selecció”. Precisament l’extrem va manifestar que “estic preparat per al que em demani l’entrenador, estic bé i l’important és sumar el màxim de punts”.

tracking