El MoraBanc s'enfronta avui a l'històric 'Estu'

El MoraBanc Andorra rep un dels grans de la LEB Or, l’Estudiantes, en un compromís on cap dels dos pot fallar

Els jugadors del MoraBanc Andorra van fer la darrera sessió d'entrenament.BC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Poliesportiu serà escenari d’un altre d’aquells partits que es donen aquest curs a LEB Or i que podrien enquadrar-se a la Lliga Endesa. El MoraBanc gestiona l’objectiu amb potències com San Pablo Burgos, Palència, Guipúscoa o Valladolid i, per sobre de tots ells i lluint de manera destacada, el Movistar Estudiantes. L’històric club madrileny porta dos anys fora de l’elit i massa temps flirtejant amb el desencís, un fet que provoca que pocs equips de la categoria tinguin la pressió i obligatorietat de segellar el seu retorn a l’ACB com el conjunt del Ramiro de Maeztu.

Però més enllà d’històries i necessitats, el MoraBanc Andorra afrontarà a les 18.30 hores un nou escull en el llarg i tortuós camí de la reconquesta, el de l’Estu. L’equip tricolor, amb l’escalf de l’afició i un Poliesportiu que tornarà a registrar una excel·lent entrada, no negocia cap bàlsam millor que sumar la 24a victòria de la temporada. “Hem assumit amb naturalitat el fet d’haver perdut a Lleida i som conscients que ells van fer un gran partit i ens van guanyar per això. Les sensacions que tens quan perds són diferents a les que tens quan et guanyen. Sembla el mateix, però no ho és i els tres cops que hem perdut ha estat perquè el rival ens ha guanyat”, va introduir el tècnic tricolor, Natxo Lezkano. Davant estarà el conjunt de Javi Rodríguez, confeccionat per pujar a l’ACB, amb jugadors de molt talent com Larsen, Leimanis o Jorgensen i que, un cop esvaïda l’opció d’aconseguir l’ascens directe, centren tot el treball a sortir victoriosos del play-off. “Tenen molt clar l’objectiu i, per circumstàncies, se’ls ha pogut escapar la via directa, però tenen moltíssima qualitat i jugadors que produeixen molt”, va destacar l’entrenador del MoraBanc. Lezkano va afegir que l’Estudiantes “és un equip que té jugadors de talent i amb diferents característiques, parlem d’un equip molt bo que vindrà aquí a guanyar el partit i haurem de ser capaços de defensar els seus punts forts i tenir un bon dia”. En aquest sentit, Lezkano va posar l’accent a ser “sòlids en l’1 contra 1, aturar els seus contracops i saber defensar bé els bloquejos directes”. Un altre aspecte que va comentar l’entrenador del MoraBanc Andorra és la capacitat de l’equip per cicatritzar les ferides i en el fet de només centrar-se en el present i en l’Estudiantes. En 25 partits, l’equip tricolor només ha perdut tres cops i Lezkano sempre ha defensat que, gairebé per una qüestió natural o de lògica, el seu grup algun partit més perdrà. El tècnic va deixar clar que “queden nou partits i encara són molts. Només portem tres derrotes i si acabéssim així batríem el rècord històric de la lliga i això no passarà. No sé quins partits perdrem i no vull mirar cap enrere perquè m’agafarà vertigen, ni cap endavant perquè ens posaríem una pressió innecessària”.

D’altra banda, la infermeria, en principi, ha quedat buida. Micah Speight podrà tornar a tenir minuts després de recuperat-se de la lesió que va patir contra el Zunder Palència fa tres setmanes. El base va patir una lesió muscular al recte anterior del quàdriceps de la cama dreta i Lezkano va confirmar que el jugador podrà arribar a temps.

tracking