Finals Copa del Món

Balanç positiu del primer tram de finals

Hidalgo destaca el bon feedback de corredors i FIS

Joan Verdú entrenant avui per la prova de demà a l'Avet a SoldeuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de les finals de la Copa del Món Andorra 2023, David Hidalgo, ha fet un balanç positiu de la primera part de la cita que es celebra a Soldeu i el Tarter. El responsable ha manifestat que “hem rebut un feedback bo, sobretot pels atletes, ja que valoren positivament l’esofrç per tenir aquestes condicions”, i ha agregat que “destaquen també l’hospitalitat i la benvinguda”. Més enllà dels esquiadors, Hidalgo ha assenyalat també que “tenim també un bon retorn de les finals per part de la FIS, el comitè organitzador treballa colze amb colze amb ells”.

De cara al futur, l’objectiu principal són els Mundials del 2029, i l’organització ha demanat també ser a la Copa del Món els propers anys. Sobre la possibilitat de ser-hi la propera temporada, Hidalgo ha destacat que “som candidats i esperem que es tanqui el més aviat possible per poder planificar si ens toca l’any vinent”, i ha afegit que “poder estar cada 2 o 3 anys al calendari seria un èxit important, i així treballem per aconseguir-ho”.

Team Event

Andorra ha tingut la primera participació d'aquestes finals de la Copa del Món del 2023 amb la participació de l'equip de la FAE al Team Event. El combinat nacional ha caigut contra Noruega per 4-0 a l'eliminatòria de quarts de final davant de la que ha estat la vencedora final. Íria Medina, Xavi Cornella, Carla Mijares i Bartumeu Gabriel no han pogut guanyar les seves mànegues, tot i lluitar fins a l'últim moment. A l'altra eliminatòria de quarts, Alemanya ha caigut per 3-1 davant d'Itàlia.

A la primera semifinal, Suïssa i Alemanya han empatat 2-2, però han acabat passant els helvètics per temps, mentre que a l'altra, Noruega ha derrotat per 3-1 a Àustria. A la gran final, els noruecs han tornat a demostrar el seu potencial i s'han acabat proclamant vencedors del Team Event després d'una ajustada final que s'ha acabat decidint pels temps després de l'empat 2-2 entre Suïssa i Noruega.
tracking