Verdú no acaba el primer gegant

L’esquiador va per terra a la primera jornada a Eslovènia, i avui es jugarà ser a les finals

Joan Verdú no va poder completar la primera de les dues Copes del Món de gegant de Kranjska Gora (Eslovènia), i no va poder certificar encara la seva participació a les finals de la Copa del Món de Soldeu i el Tarter. L’esquiador de la FAE va anar per terra a la primera mànega després de fer un interior a la meitat del traçat, i haurà d’esperar a la segona cursa, prevista per a aquest matí, per segellar la classificació per a la cita de la setmana vinent a Grandvalira.

Verdú arrencava amb el dorsal 22, i va sortir força bé, marcant el 13è millor registre al primer parcial, però poc després va cometre una errada en un gir d’esquerres que va acabar amb un interior i amb l’esquiador anant per terra i sense possibilitats de disputar la segona mànega i sumar alguns punts a la primera de les dues cites eslovenes. Després de la cursa, l’esquiador va manifestar que “he caigut a la part mitjana del traçat. Estava esquiant bé, tota la part alta, amb bons temps, però he comès un error al pla i m’ha deixat fora”. Va cloure que “demà [avui] tinc una altra cursa, i vaig a concentrar-me en la cursa”.

Tot i no completar la prova d’ahir, Verdú té encara possibilitats més que fermes de classificar-se per a les finals de la Copa del Món, i és que ocupa la 20a posició a la general d’aquesta disciplina. L’esquiador de la FAE es manté en els 71 punts amb què havia arribat a Eslovènia, i la renda ara amb la 26a posició, l’última que quedaria fora de les finals, és de 14 punts. A més, alguns dels corredors que té a darrere, com Aleksander Aamodt Kilde i Victor Muffat-Jeandet, no disputaran el segon gegant avui. Precisament en aquesta segona cursa, l’esquiador arrencarà amb el dorsal 23 de 62 participants. La primera mànega és prevista a les 9.30 hores, i la segona es disputarà des de les 12.30 hores.

RESTA DE CURSES

Pel que fa a la resta de competicions, Àxel Esteve i Àlex Rius no van poder completar el segon eslàlom de la Copa d’Europa de Levi (Finlàndia). Els esquiadors sortien amb els dorsals 49 i 72, respectivament, però van quedar fora de la cursa a l’última cita abans de les finals de la Copa d’Europa que es faran la setmana vinent a Noruega.

D’altra banda, l’estació austríaca d’Altaussee va acollir un gegant FIS amb Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella que es va haver de suspendre després de la primera mànega pel mal estat de la pista. A la primera de les baixades, Bartumeu Gabriel, que sortia amb el dorsal 2, va cometre una errada que va deixar-lo en 15è lloc, a 1”64 del millor registre, mentre que Xavi Cornella va competir ja amb la pista molt malmesa, i va ser 32è, a 5”36. La voluntat de l’organització és que avui es pugui completar la cursa, i fer també un altre gegant.