Més d'un centenar de professionals resideixen al país

La federació supera tots els rècords i expedeix un total de 102 llicències de ciclistes d’elit per a aquest curs, superant les 83 de l’any passat

El nord-americà Sepp Kuss és un dels més de 100 ciclistes professionals que resideixen al país.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pilot de ciclistes del país creix més que mai i la Federació Andorrana (FAC) ha superat aquest any tots els rècords expedint, fins al moment, un total de 102 llicències professionals, una xifra mai vista fins ara, segons ha pogut saber el Diari. De fet, l’any passat el nombre de ciclistes residents al país amb llicència de la FAC era de 83, xifra que suposa un augment de gairebé el 23% de cara a la nova temporada, que tot just acaba d’arrencar. La principal novetat d’enguany, a més, és que per primer cop entre els esportistes professionals establerts al país i que corren amb llicència andorrana hi apareixen també dones, tot i que en una xifra força petita, amb unes tres, segons han explicat fonts de la federació a aquest rotatiu. De fet, a més de les habituals estades d’entrenament al país d’equips masculins, durant els últims anys diverses esquadres femenines, com l’espanyola Movistar, han realitzat estades de preparació i entrenaments per les carreteres del país.

El ja exciclista Joaquim Purito Rodríguez va ser el primer a obrir la veda i instal·lar-se al país, i posteriorment van anar venint molts més corredors, fins superar aquest any el centenar. Noms com els campions del món Julian Alaphilippe o Rui Costa, o guanyadors d’etapes en alguna de les tres grans com Enric Mas, Simon i Adam Yates, Egan Bernal, Jack Haigh, Hugh Carthy o Sepp Kuss, o promeses que van instal·lar-se al país amb tot el futur per davant com Pavel Sivakov o Ivan García Cortina, Marc Solera, David de la Cruz o Esteban Chaves, són alguns dels corredors que viuen, o ho han fet durant els últims anys, al Principat.

Més enllà del prestigi que pugui donar al país tenir vivint aquest gran nombre de corredors professionals, i més tenint en compte la campanya Andorra Territori Ciclista encetada fa uns anys per part de l’executiu, aquestes dades també ajuden sobre manera la federació, ja que cadascuna d’aquestes llicències professionals té un cost proper als 700 euros, concretament 690 euros, i això suposa un ingrés extra per a la Federació Andorrana de Ciclisme.

EQUIPS DE LA VUELTA

D’altra banda, la Vuelta a Espa­nya va confirmar ahir els equips que participaran a l’edició d’enguany, que tindrà una arribada i una sortida d’etapa al país. Les 18 esquadres UCI World Tour (màxima categoria del ciclisme) tenen la seva participació garantida, i també hi seran el Lotto Dstny i el TotalEnergies (millors UCI ProTeams) el 2022, i el Burgos-BH i el Caja Rural-Seguros RGA, els dos equips espanyols convidats per l’organització de la ronda espanyola.

tracking