Joan Verdú, confiat de classificar-se per a les finals

L’esquiador es mostra confiat de poder rematar la classificació i ser a les finals de casa

Astrié i Verdú, després de signar el conveni de col·laboració entre el comú de la capital i l'esquiador.Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú es va mostrar confiat d’acabar de tancar la classificació per al gran objectiu d’aquesta temporada, les finals de la Copa del Món que se celebraran als sectors de Soldeu i el Tarter de Grandvalira la setmana vinent. L’esquiador ocupa ara mateix la 18a posició a la general de la Copa del Món de gegant amb 71 punts i en té 21 de marge respecte al 26è lloc, el primer dels esquiadors que es quedaria a fora. El desenllaç final per saber si l’esquiador de la FAE es converteix en el primer de la història a classificar-se per a unes finals arribarà aquest mateix cap de setmana, quan disputi dos gegants a Kranjska Gora (Eslovènia). Sobre les opcions de ser a Soldeu, Verdú va manifestar ahir que “he de rematar la feina, però m’he tret part del pes i encaro amb optimisme el cap de setmana per, si tot va bé, poder gaudir aquí, a casa, la setmana que ve”, i va agregar que “confio en el meu equip i en mi, i ara toca seguir i rematar la feina i, si tot va bé, gaudir-ho”.

Verdú ja té bona part de la feina feta, però va admetre que ha estat un any amb molta pressió, i va afirmar que “una temporada a la Copa del Món és exigent, i amb aquest rum-rum constant, jo el primer, de voler classificar-me per a les finals, hi ha hagut moments de més pressió afegida”. A més, va agregar que “ho he portat bé i haver acabat les curses amb bons resultats m’ha permès puntuar molt i ara mateix tenir de cara la classificació”. L’esquiador marxa avui mateix cap a Eslovènia, però aquesta setmana ha estat entrenant a la pista de l’Avet, l’escenari de les finals, i va destacar que “els entrenaments han anat molt bé, perquè han estat de qualitat. Hi ha una neu molt dura i ens ha permès simular les condicions que trobem en cursa. Ha estat un bon entrenament, no tan sols per les possibles finals, sinó també per a aquest cap de setmana”.

ACORD AMB LA CAPITAL

Verdú va signar un conveni de col·laboració amb el comú d’Andorra la Vella perquè la corporació l’ajudi en aquest final de temporada amb 5.000 euros a canvi de promoure la marca Andorra la Vella en diferents suports publicitaris, i fer d’ambaixador de la parròquia a l’exterior. Segons el cònsol major, David Astrié, “és un esportista de molt alt nivell, està tenint una projecció internacional i no cada dia la parròquia d’Andorra la Vella disposa d’un esportista de primera línia mundial”, mentre que Verdú va agrair-ho perquè “ens barallem amb els millors del món i s’han de cuidar tots els detalls”.

tracking