Oriol Olm, campió del món sub 20 de cursa vertical

L’esquiador de la FAM s’endú la victòria a la cursa vertical sub 20 del Mundial de Boí

Oriol Olm, al podi de vencedors de la cursa vertical sub 20.FAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Oriol Olm va proclamar-se campió del món sub 20 després d’endur-se la victòria a la cursa vertical del Mundial d’esquí de muntanya de Boí Taüll celebrada ahir. L’esquiador de la FAM ja havia avisat dimarts de les opcions de medalla després de ser quart a l’esprint, i ahir va refer-se per la porta gran enduent-se la victòria i aconseguint un or i un títol històric per a l’esquí de muntanya i per a l’esport del país.

Els competidors havien de completar un recorregut de 3,5 quilòmetres amb inici a peu de pistes de l’estació catalana i arribada al coll de Roies, a 2.520 metres, en un recorregut amb 570 metres de desnivell positiu. L’esquiador va quallar una extraordinària cursa i va poder completar el recorregut en un temps de 24’46”5, superant en 12 segons el seu rival, el suís Loïc Dubois, i en 14 segons l’austríac Julian Tritscher. També en aquesta categoria sub 20 va competir l’esquiador de la FAM Marc Casanovas, que va creuar la línia de meta en 18a posició a gairebé tres minuts d’Olm.

Just després de creuar la línia d’arribada, el flamant campió del món va assenyalar que “és un dia especial, un somni. La cursa ha anat bé, he respost bé a tots els canvis de ritme i ho he donat tot”, i va afegir que “estic molt motivat i tot l’equip continuem amb moltes ganes”. Posteriorment, ja amb més calma, Olm va afirmar que “el treball està fet, campió del món. És un gran pas per a Andorra, estic molt orgullós de repreesntar aquest país”, i va agregar que “la cursa ha anat molt bé des del principi, m’he sentit bé i cap a meitat de cursa em notava bé, he pensat de provar d’atacar i aguantar al màxim fins a la línia d’arribada i ho he pogut aconseguir”.

Pel que fa a la resta de categories, Max Palmitjavila va tornar a quallar una bona actuació a la prova sub 18 masculina després de finalitzar en setena posició a 1’51”7 del vencedor, l’italià Erik Canovi. Després de ser cinquè a l’esprint, Palmitjavila va mostrar un bon nivell, tot i que no va poder entrar dintre del Top 5. En aquesta mateixa cursa, Miquel Naudi va creuar la línia d’arribada en 15a posició, Adrià Isal va ser 22è i Xavier Celades va cloure 29è.

També va acabar lluny dels millors Lea Ancion a la cursa vertical sub 20 femenina, ja que l’esquiadora va finalitzar en 15a posició. La jove esportista de la FAM va creuar la línia de meta a gairebé quatre minuts de la vencedora, que va ser la competidora suïssa Thibe Deseyn. La cursa que va tancar la jornada de competició va ser la sènior, amb l’única presència d’Adrià Bartumeu, que no va poder entrar dins del Top 30 de la competició. L’esquiador de la FAM va ser 31è després de completar el traçat a 3’52”2 del nou campió del món, el suís Rémi Bonet, que segueix sent el dominador d’aquesta disciplina. El belga Maximilien Drion i el francès Gedeon Pochat van completar els llocs de podi.

Els representants de la FAM no tornaran a escena fins dissabte, ja que avui hi ha la prova per equips i demà hi haurà jornada de descans. Dissabte es farà la cursa individual del Campionat del Món, amb recorreguts que aniran des dels 8,2 quilòmetres de la cursa sub 18 fins als 12,4 quilòmetres de la prova sènior masculina. La representació de la FAM es tancarà diumenge amb els relleus mixtos, amb Oriol Olm i Lea Ancion.

tracking