Medalla a tocar

Oriol Olm frega el podi després d’acabar en quarta posició a l’esprint sub 20 del Mundial de Boí Taüll

Oriol Olm, segon per la dreta, a la final de l'esprint sub 20.ISMF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La delegació de la FAM va quedar-se ahir a tocar de la primera medalla al Campionat del Món d’esquí de muntanya, que se celebra a l’estació catalana de Boí Taüll, després de la quarta posició d’Oriol Olm a l’esprint sub 20, que va fer que s’hagués de conformar amb la medalla de xocolata. També va tenir-ho a prop un altre dels representants tricolors, Max Palmitjavila, que va ser cinquè a l’esprint sub 18.

Olm va arrencar contemporitzant, ja que va fer el desè millor temps a les qualificatòries a 24 segons del millor registre, però quan van arrencar les eliminatòries l’esquiador de la FAM va mostrar ja el seu millor nivell, sent segon a l’eliminatòria de quarts de final i tercer a la semifinal. A la gran final, però, es va acabar veient superat per menys d’un segon pel gal Jérémy Anselmet, que li va prendre el bronze. La victòria va ser per a l’alemany Fin Hösch i segon va ser Jon Kist­ler. En aquesta mateixa categoria va participar Marc Casanovas, però l’esquiador de la FAM va acabar amb el 21è temps a les qualificacions i no va passar a les eliminatòries. Després de la prova, Oriol Olm va manifestar que “acabem amb una quarta plaça prometedora perquè estem al davant i estem lluitant com ho fem sempre”, i va afegir que “no abaixarem els braços, estic una mica decebut per no poder aconseguir el podi, però encara tenim dues opcions demà amb la vertical, i dissabte amb la individual, i també diumenge amb el relleu mixt amb la Lea Ancion”.

L’altre dels esquiadors de la FAM que va aconseguir el millor resultat va ser Max Palmitjavila a la prova sub 18, i és que va ser l’únic dels representants del país que va aconseguir classificar-se per a la final a més d’Olm. El jove esportista va arrencar la jornada amb una vuitena posició a la qualificació i es va endur la victòria a la seva semifinal per davant dels que posteriorment acabarien sent or i plata. A la final, però, es va veure superat després de perdre els esquís en un dels trams a peu, i es va haver de conformar amb la cinquena posició. De la seva banda, Miquel Naudi, 15è, Xavier Celades, 29è, i Adrià Isal, 33è, no van superar la qualifi­cació.

Després de la cursa, Palmitjavila va destacar que “estic content del resultat, he tingut bones sensacions i he pogut anar passant rondes trobant-me bé físicament”, i va agregar que “no he fet cap errada important fins a la final, on m’he posat últim després d’anar segon, però he pogut recuperar una posició i acabar amb un Top 5. Estic content del resultat, però tinc l’espineta que ho hauria pogut fer millor i ara toca seguir”.

L’única representant femenina va ser Lea Ancion, que va classificar-se desena després de caure a les semifinals. L’esquiadora va fer el segon millor temps a les qualificactòries, però a la seva semifinal, la segona, va acabar sent cinquena, i va acabar sent desena de la general, ja que només es classificaven per a la final les tres primeres, on va imposar-se la xinesa Lamu Yuzhen. Per últim, Adrià Bartumeu va ser l’únic sènior de la delegació desplaçada per la FAM a Boí Taüll i no va poder entrar a les eliminatòries definitives. L’esquiador va ser 36è (es classificaven els 30 primers) amb un registre de 3’02”938 i va quedar a poc més de dos segons d’aconseguir entrar al Top 30 a la qualificació. En aquesta prova, el campió del món va acabar sent Oriol Cardona, seguit pels francesos Thibault Anselmet i Robin Galindo.

tracking