Esteve tanca la representació al Mundial

Disputa l’eslàlom a partir de les 10.00 hores, on arrencarà amb el dorsal 49 de 100 participants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Àxel Esteve tancarà la participació andorrana al Campionat del Món d’esquí alpí de Courchevel Méribel 2023 amb la disputa avui de la cursa d’eslàlom. L’esquiador de la FAE va evitar finalment passar per la qualificació (els 50 primers tenien el passi directe, i ell tenia el 49è rànquing), i arrencarà amb el dorsal 49 de 100 corredors a la primera mànega, a les 10.00 hores. Si entra entre els 60 primers, la segona baixada arrencarà a les 13.30 hores.

Esteve arriba a la cita mundialista “amb confiança i motivació” després del 29è lloc de divendres a la Copa d’Europa d’eslàlom de Berchtesgaden (Alemanya), on va aconseguir els primers punts de la seva carrera al circuit continental. La d’enguany serà la tercera participació de l’esquiador de la FAE en un Campionat del Món després d’haver-ho fet a St. Moritz 2017 i a Are 2019. En la seva primera experiència va disputar el gegant, on va ser 36è, i l’eslàlom on va quedar fora a la primera mànega. Dos anys després va participar a les dues mateixes curses, però no va poder-ne acabar cap, quedant fora a la primera mànega del gegant, i a la segona de l’eslàlom.

Pel que fa a la resta de curses disputades ahir, Cande Moreno no va poder entrar als punts a la Copa d’Europa de descens de Crans Montana, després d’acabar en 36è lloc. L’esquiadora sortia amb un dorsal alt i encara arrossegava seqüeles després d’estar malalta el dia anterior, i va acabar amb un temps d’1’14”35, a dos segons i mig de la vencedora, l’austríaca Nadine Fest. Després de la prova, Moreno va assegurar que “feia moltíssima calor i la pista s’ha deteriorat moltíssim, la neu ha transformat, molt més lenta, i ja amb la pista es feia molta diferència. També estic malalta, no em sento orgullosa del resultat, però tampoc no podia fer-ho millor”. Per la seva banda, Jordina Caminal va ser 57a. També a la Copa d’Europa, però d’eslàlom, Àlex Rius va ser 40è, a 7”10 del primer classificat, i a 2”94 del Top-30 a Berchtesgaden (Alemanya). Finalment, la pluja va impedir la disputa del gegant FIS a Hochficht (Àustria), on havien de competir Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella.

tracking