Verdú no acaba el gegant del campionat del món

Un interior a l’inici del recorregut deixa l’esquiador sense poder finalitzar la prova

Joan Verdú, després de no completar el gegant a Courchevel Méribel.fae

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú no va poder finalitzar el gegant del Campionat del Món de Courchevel Méribel 2023 després de cometre una errada a les primeres de canvi que va fer-lo anar per terra i no poder completar la prova. L’esquiador, que sortia amb el dorsal 21 de 100 participants, havia marcat el dinovè millor temps al primer parcial, però poc després va cometre un interior que el va fer anar per terra i saltar-se algunes portes, quedant així fora de la seva prova predilecta, a la qual arribava amb l’ambició d’intentar lluitar per un Top 10.

Després de la cursa, Verdú va assenyalar que “era dia de guerra, estava molt gelat i exigent, però havíem preparat aquest terreny i havia fet molt bons entrenaments”, i va agregar que “estic decebut amb aquesta caiguda a la primera mànega. M’ha costat una mica, després de trobar un millor feeling i intentant empè­nyer fort a cada corba en una d’aquestes he anat al terra i s’ha acabat per a mi el Mundial”. Per últim, l’esquiador va admetre que “estic decebut, no puc dir una altra cosa. He de pair aquesta situació, però ens refarem, ara preparem les carreres que venen com cal”, i va cloure que “de tot se n’aprèn. Venia a mossegar fort, però no ha pogut ser”.

I és que, tot i la il·lusió amb què Verdú afrontava aquest Mundial, l’esquiador ja havia explicat a l’inici de la temporada que aquesta cita no és l’objectiu principal del curs, que no és altre que aconseguir acabar la temporada de la Copa del Món de gegant entre els 25 primers de la general i classificar-se per a les finals que es disputaran a Soldeu i al Tarter del 13 al 19 de març. De moment, l’esquiador de la FAE ocupa la 22a posició amb 59 punts, i en té 13 de marge respecte al 26è classificat a falta de tres curses d’aquesta disciplina. La primera serà dissabte vinent a Palisades Tahoe (Estats Units), a les 19.00 i a les 22.15 hores (hora andorrana), mentre que l’11 i 12 de març a Kranjska Gora, eslovènia, hi haurà les dues últimes. Sobre les possibilitats de classificar-se, Verdú va manifestar ahir que “a partir de demà l’objectiu és un altre, queden tres car­reres per assegurar la classificació per poder córrer a casa, que com sabeu és el màxim objectiu d’aquesta temporada. Ens refarem amb l’equip”.

Esteve, directe a la cursa

Axel Esteve no haurà de disputar finalment la qualificació d’eslàlom i competirà directament a la cursa del Campionat del Món que se celebrarà demà, i que posarà el punt final a la cita mundialista. La primera mànega es realitzarà a partir de les 10.00 hores, mentre que la segona, amb els 60 millors de la primera, es farà des de les 13.30 hores.

tracking