Alpinisme

Stefi Troguet intentarà coronar l'Everest

L'alpinista també vol ascendir el Lhotse en el projecte de fer 14 pics de 8.000 metres sense oxígen

Stefi Troguet, poc després d'assolir el cim del K2.STEFI TROGUET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cima és alta del món és el nou repte d'Stefi Troguet. L'alpinista ha anunciat aquest matí que marxarà a l'abril per intentar coronar l'Everest, el pic de 8.849 metres, en la que serà la cinquena expedició que afronta en el marc del projecte 14x8.000 sense oxígen assistit.

La jove ha explicat que l'expedició a l'Everest "és un repte que arriba abans del previst" però que pel suport de les institucions i les marques i a l'equip que l'ajuda a gestionar els permisos "donarà el màxim" per a complir l'objectiu 2023 i fer dos cims. I és que en la presentació que ha fetal comú d'Encamp ha exposat que els nous objectius inclouen també l'ascens al Lhotse, la quarta muntanya més alta del món, de 8.516 metres d'altitud. Aquest repte l'afrontarà en funció de com es trobi i de les condicions meteorològiques de la zona, segons ha assenyalat.

Stefi Troguet ha coronat ja tres 8.000. El 2019 va fer el cim del Nanga Parbat, de 8.125 metres, i el Manaslu, de 8.163 metres. I l'any passat va ascendir al K2, de 8.611 metres.

tracking