Joan Verdú, davant de la seva prova predilecta al Mundial

L’esquiador de la FAE disputa avui el gegant de Courchevel-Méribel 2023TAhir va realitzar l’últim entrenament i arrencarà amb el dorsal 21 a partir de les 10.00 hores

Joan Verdú, al paral·lel de dimecres.CHRISTOPHE PALLOT / AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú tancarà avui la seva participació al Mundial d’esquí alpí de Courchevel-Méribel 2023 amb la disputa del gegant, la seva prova predilecta, en què té dipositades fortes esperances de fer un gran resultat, i és que, de fet, a la prèvia del Campionat del Món havia explicat que volia lluitar per fer un Top 10. L’esquiador de la FAE arrencarà amb el dorsal 21 de 100 participants en una primera mànega que començarà a partir de les 10.00 hores. Al contrari del que passa a la Copa del Món, tots els corredors que completen el recorregut passen a disputar la segona baixada, que està prevista a partir de les 13.30 hores. El que sí que es manté, però, és la inversió de sortida per a aquells que clouen entre els 30 primers, no així amb la resta d’esquiadors, que surten a la segona mànega en funció dels resultats a la primera.

Verdú va fer ahir l’últim entrenament abans de la cursa i el director d’esquí alpí de la FAE, Roger Vidosa, va manifestar que “era important per al Joan tornar a agafar la distància del gegant, fer un tast de la pista que es trobarà. És una pista que es va injectar també i per tant tindrà unes condicions similars a les que es trobarà demà”, i va afegir que “ha entrenat amb Marco Odermatt, Henrik Kristoffersen, Marco Schwarz, amb les primeres espases del Mundial, tot per fer els últims reglatges”. Per últim, va assenyalar que “respecte a la duresa, és similar a la que es va trobar a la Copa del Món de Schladming, on va ser 16è”.

L’últim representant de la FAE al Mundial serà Axel Esteve, que avui sabrà si ha de disputar la qualificació d’eslàlom, prevista per demà, o passa directament a la cursa de diumenge. En tot cas, per tal de preparar-se per a la cita mundialista, Esteve disputarà avui la Copa d’Europa de Berchtesgaden en eslàlom. Àlex Rius també participarà a la prova d’avui.

CANDE, DESENA AL PRIMER ENTRENAMENT A SUÏSSA

Cande Moreno va finalitzar ahir en desena posició el primer dels entrenaments de descens de la Copa d’Europa de Crans Motana, a Suïssa. L’esquiadora andorrana, que arribava a l’estació helvètica després del bon paper al Campionat del Món i sortia amb el dorsal 35, va aconseguir un crono d’1’14”32 per acabar a 1”11 del millor registre, obra de l’austríaca Nadine Fest. També va disputar el primer test a Suïssa Jordina Caminal, que arrencava en 63a posició, però que no va poder completar el recorregut després de patir una caiguda, tot i que sense conseqüències greus. Tant Moreno com Caminal disputaran avui el segon entrenament abans d’afrontar dissabte i diumenge les dues curses de descens a Crans Montana.

tracking