Verdú entra en escena amb el paral·lel

L’esquiador debuta avui a la cita de Courchevel-Méribel amb les qualificacions de la disciplina

Joan Verdú assegura afrontar el Campionat del Món amb molt bones sensacions.FAE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú s’estrena avui al Campionat del Món d’esquí alpí de Courchevel-Méribel amb les eliminatòries de la disciplina de paral·lel. Tot i que, lògicament, tots els esforços de l’andorrà se centren en el gegant de divendres, Verdú creu que el paral·lel “és un bon objectiu i hi anem a totes”. A més, va apuntar que “el feeling és bo, les condicions d’entrenament també són bones, així que anem a lluitar-ho”.

L’esquiador de la FAE va tancar ahir la segona jornada d’entrenament de paral·lel a la pista Emile Allais de Courchevel, just al costat on avui es jugarà la classificació per a la cursa de demà, una cita en què només passaran els 16 millors esquiadors. Verdú, tot i que va reconèixer que “no he tingut gaires dies per entrenar aquesta disciplina nova per a mi, que no he competit mai”, es va mostrar confiat que pot fer un bon paper. De moment, l’andorrà assegura tenir bones sensacions i l’objectiu és lluitar aquesta cursa: “Els dos dies que hem tingut han sigut molt bons, amb molta qualitat, i de seguida m’he trobat còmode amb la disciplina.” La confiança és un aspecte fonamental, i aquesta la té: “Estem confiats i motivats per estar entre els 16 primers que aniran la final. “D’altra banda, el director d’alpí de la federació, Roger Vidosa, va fer un balanç de l’actuació de Cande Moreno al Campionat del Món, en què va tancar la participació amb la 18a posició en la combinada i la 22a en el descens. “Cande venia al Mundial pensant sobretot en el descens per intentar obtenir el seu millor resultat, perquè era la disciplina on realment estava còmoda a la Copa del Món i així ha estat”, va explicar. Vidosa va comentar que “el descens va ser molt correcte i és veritat que sempre es poden esgarrapar algunes dècimes de més, amb errors a corregir de cara al futur, però va fer el seu esquí, i a la posició final estava la 22”. En aquest sentit, va destacar que Moreno va acabar “just darrere de totes les millors del món i juntament amb el grup amb què lluita sempre a la Copa del Món, entre la 20 i la 35”.

BARTUMEU GABRIEL, 11é, I XAVI CORNELLÀ 17è, A MARIBOR

L’equip de tècnica masculí, amb Bartumeu Gabriel i Xavier Cornella, continua el seu bloc de gegant. En aquesta ocasió els dos esquiadors andorrans van competir a Maribor (Eslovènia), on van ser 11è i 17è, respectivament. Gabriel va finalitzar en l’11è lloc amb 1’39”65, a 2”85 del guanyador, l’austríac Felix Marksteiner (1’36”80). L’andorrà havia fet el 18è temps a la primera mànega, mentre que a la segona feia el segon crono parcial. Xavier Cornella, per la seva part, acabava 17è després d’una primera mànega en què marcava l’11è crono amb +1”89, i una segona en què feia el 20è temps, amb +1”46.

tracking