Confiança cega en el tècnic de la cúpula de l'Andorra

La cúpula de l’FC Andorra mostra una fe absoluta en el tècnic, Eder Sarabia, tot i acumular cinc derrotes seguides

El tècnic tricolor, Eder Sarabia, amb el director esportiu, Jaume Nogués, abans d'un partit a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de la convincent victòria davant el Reial Oviedo a l’Estadi Nacional del 7 de gener ningú podia preveure que significaria l’inici d’una nefasta ratxa de resultats que ha portat l’FC Andorra a la part baixa de la classificació. Aquell dia, els dos gols d’Almpanis i el de Bakis van permetre sumar a l’equip tricolor els 32 punts que encara llueix a la classificació i que el situava novè en la jornada 22. La caiguda lliure, cinc derrotes seguides, col·loca l’Andorra 17è a quatre punts del descens, sumats només cinc punts dels darrers 30 en joc.

Un sol triomf en 10 partits que no ha fet, però, minvar ni un pèl la confiança de la direcció esportiva cap al tècnic, Eder Sarabia. “La confiança és cega, absoluta. La feina que s’està fent des de l’staff és molt bona i són els mateixos que ens van portar a Segona i gràcies als quals hem estat moltes jornades l’equip revelació”, exposa al Diari el director esportiu, Jaume Nogués. En aquest sentit, apunta que “el nostre model és molt clar i ara que les coses no funcionen, l’equip segueix sent recognoscible. Has de tenir les coses molt clares per anar al camp del Llevant i seguir amb el guió establert”. Tot i això, el responsable de la parcel·la esportiva del club sosté que “d’acord que no estem guanyant i hi pot haver crítiques per tot plegat, però la confiança és màxima i no són paraules gratuïtes, sinó perquè [Eder Sarabia] s’ho ha guanyat”. Curiosament, en la reflexió postpartit, després de la derrota a València davant el Llevant, i qüestionat si veia perillar la seva continuïtat a la banqueta tricolor, Sarabia va admetre que “l’entrenador com més temps pensa a defensar el seu càrrec o a pensar que el seu càrrec es pot trobar en entredit, menys el dedica al que pot controlar. Ara, omplir el cap amb coses així no m’ajuda a estar bé, ni a estar fresc ni a transmetre als jugadors tot el que vull”. El tècnic ho va rematar deixant clar que “el que veig d’ells em fa feliç i em fa ser optimista i em centro en això”. Però és evident, d’altra banda, que sempre s’ha posat fil a l’agulla per detectar com es pot millorar o per què les coses no funcionen com abans. “Seria hipòcrita dir que no passa res, perquè sí que passa. Ara bé, sabent i admetent que soc el màxim responsable, estic segur que traure’m la situació endavant. No en tinc cap dubte” apunta Nogués.

Situació amb perspectiva

L’FC Andorra és novell a l’elit i ara, potser, està pagant un peatge del que semblava haver quedat exempt a principi de temporada. El director esportiu destaca que “no estem preocupats, estem ocupats a analitzar el perquè de les coses. És una categoria molt complicada i també hem de posar les coses en perspectiva. No vull que soni a tòpic, però hem d’entendre on som, que és Segona Divisió, i que les coses cada cop costen més”. En aquest sentit, Nogués afegeix que “cada equip necessita el seu procés d’adaptació i el nostre, també. Vam començar molt bé i ara estem en un moment que els resultats no ens acompanyen per diverses circumstàncies”. A més, resulta curiós com un equip lloat per tots els entrenadors de la categoria per la proposta atractiva i la manera d’entendre el futbol sigui el tercer equip que ha encaixat més derrotes, amb 13, només per davant de Màlaga i Eivissa.

L'EQUIP PREPARA LA FINAL DE LA COPA CATALUNYA

Després de la derrota al camp del Llevant, el vestidor tricolor va agrair l’arribada demà de la final de la Copa Catalunya davant el Badalona Futur. Una bona oportunitat per recuperar sensacions i per poder aconseguir un títol, el segon en la història del club després de l’assolit davant l’Espanyol la temporada 1993-1994. L’equip es va exercitar ahir i ho farà avui a les instal·lacions de la Borda Mateu, amb la pilota de la final i amb la il·lusió d’aixecar la Copa i tallar la sagnia a la lliga. L’Andorra s’enfrontarà a l’equip badaloní, que juga a la Segona RFEF, a les 20.45 h al Municipal de Badalona.

tracking