Nou Top-20 d'Irineu Esteve

El fondista segueix demostrant el seu bon moment de forma amb un 19è lloc als 20 quilòmetres clàssics a Les Rousses

Irineu Esteve, durant la Copa del Món disputada ahir a Les Rousses.THIBAUT / NORDIC FOCUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Irineu Esteve segueix en bon estat de forma, i després del 15è lloc de divendres, ahir va finalitzar en 19a plaça a la cursa de 20 quilòmetres clàssics amb sortida massiva de la Copa del Món de Les Rousses (França) d’esquí de fons. El fondista de la FAE va sumar així el tercer Top-20 seguit al circuit mundial, una fita que no havia aconseguit mai en la seva carrera, després del novè lloc a l’última prova del Tour de Ski i les dues curses a França, quan tot just falta menys d’un mes per a una altra de les grans cites de la temporada, el Campionat del Món que es disputarà a Planica, Eslovènia, entre el 21 de febrer i el 5 de març.

Com és habitual, Esteve va anar de menys a més, i és que al quilòmetre 1,5 va passar en 37è lloc, al 4 era 46è, o a l’equador de la cursa, al quilòmetre 10,2 anava en 40a posició. A poc a poc, el fondista va anar progressant i ja era 34è als 13,9 quilòmetres, i era dins el Top-30 als 16,5 amb una 25a posició. Finalment, Esteve va creuar la línia d’arribada amb un registre final de 51’17”0, a 1’47”9 del noruec Johannes Hoesflot Klaebo, que va aconseguir la victòria, davant del finlandès Iivo Niskanen i del suec William Poromaa.

Després de la cursa, Esteve va destacar que “a les dues primeres voltes ens ha costat bastant agafar el ritme, i a partir de la tercera volta ens hem trobat bastant bé fins al final, que hem pogut acabar molt forts”. Va afegir que “estem molt contents amb la 19a posició perquè al principi crèiem que era una cursa molt difícil i se’ns havia posat en contra, però al final acabem bé, i amb bones sensacions el cap de setmana, i molt contents pel resultat”.

Amb la 19a posició aconseguida ahir a França, Irineu Esteve va sumar 44 punts a la general de la Copa del Món d’esquí de fons, on ja és 38è, amb un total de 294. El gran dominador de l’esquí de fons mundial els últims anys, Johannes Hoesflot Klaebo, lidera la general, davant del seu compatriota Paal Golberg i de l’italià Federico Pellegrino. A més, a la general de la Copa del Món de distància, que no inclou les curses esprint on Esteve no acostuma a participar, el fondista de la FAE ocupa el 26è lloc, a tot just 42 punts del Top-20.

Irineu Esteve afrontarà ara uns dies d’entrenament per preparar la propera cita de la Copa del Món, que arribarà aquest mateix dissabte a Toblach (Itàlia), on prendrà part en la cursa dels 10 quilòmetres lliures individuals, en què també serà Carola Vila, en la que serà l’última cursa del circuit mundial abans del Campionat del Món. Després de la cita d’Eslovènia, Esteve encetarà el tram final de la temporada amb proves de la Copa del Món als països nòrdics amb curses a Oslo (Noruega) i Falun (Suècia), abans de les finals de la Copa del Món que tindran enguany l’estació finlandesa de Lathi com a seu, en una competició que es farà entre el 24 i el 26 de març.

Segona prova per a del Rio

D’altra banda, Gina del Rio disputarà avui la seva segona cursa al Mundial júnior del Canadà després d’haver participat dissabte a l’esprint, on va acabar en 18a posició. La fondista participarà, a partir de les 19.00 hores, a la prova dels 20 quilòmetres clàssics amb sortida massiva. Sobre l’estrena a Whistler amb l’esprint, on va quedar fora als quarts de final, del Rio va manifestar que “estic bastant contenta, perquè he millorat el resultat de l’any passat, però encara hi ha alguns aspectes tècnics per millorar”. El tècnic Xabier del Val va destacar que “les sensacions no han estat gaire bones, amb molts nervis, però és un resultat bo”.

ROBERT SOLSONA VENÇ A L'ESLÀLOM FIS DEL PAS DE LA CASA

Robert Solsona va endur-se el primer eslàlom FIS disputat ahir al Pas de la Casa. L’esquiador tricolor va fer un temps d’1’38”77, superant el francès Clément Hervé, i l’espanyol Marc Ubeira. L’integrant del programa EEBE, Pere Cornella, va ser setè, i Cerni Gil va acabar 11è. A la cursa femenina va guanyar la francesa Zoe Douat, i la millor andorrana va ser Laia Rodríguez, 22a. A més, el Tarter va acollir ahir 130 esquiadors sub-10 al Trofeu Crèdit Andorrà, corresponent a la Copa Ford, i dissabte va fer el Trofeu Marmota sub-12.

Nou Top-20 d'Irineu Esteve

tracking