Valoració positiva de la Comapedrosa més adversa

Els organitzadors de la Comapedrosa Andorra valoren positivament la cursa d’enguany després de les dificultoses condicions

Un instant de la cursa vertical disputada ahir a Arinsal.COMAPEDROSA ANDORRA

L’organització de la Copa del Món d’esquí de muntanya Comapedrosa Andorra va fer ahir una valoració més que positiva de la 12a presència del circuit mundial al país, i quarta amb aquesta denominació. El cap de setmana va ser marcat per les dures condicions meteorològiques de neu i el fort vent, i això va obligar l’organització a adaptar-se amb la modificació dels circuits amb l’ajuda dels voluntaris i dels cossos de seguretat. En aquest sentit, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, va voler agrair, durant la roda de premsa de balanç, la feina dels voluntaris i va assenyalar que “han fet una tasca encomiable i tenim la sort que són voluntaris Premium, són grans coneixedors de la munta-nya i han hagut de fer front a situacions molt difícils”. Marticella va destacar també el gran repte de l’organització d’aquesta Comapedrosa Andorra, i va manifestar que “aquest escenari superava el més complex que ens havíem plantejat”. Va refermar que “hem treballat molt i hem sabut adaptar-nos per identificar bé les finestres que ens han permès fer les curses amb total seguretat”. Finalment, va cloure que “estem molt orgullosos de la tasca de tots els implicats”.

En la mateixa línia va mostrar-se el director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Carlo Ferrari, que va agrair a “tots els implicats en la celebració de la Copa del Món”, i va mostrar-se també “molt satisfets” del resultat final. Per acabar, el general manager de la ISMF (Federació Internacional d’Esquí de Muntanya), Roberto Cavallo, va mostrar-se també en la mateixa línia, i va afirmar després de la celebració de les curses que “estem contents per haver pogut fer la competició, tot i les difícils condicions”.

Deixant de banda l’edició actual, i pensant en el futur, tant des de la federació internacional com des de Pal Arinsal van explicar que totes dues parts estan treballant per reforçar el vincle de tots dos organismes, amb l’objectiu de convertir l’estació massanenca en una seu fixa de la Copa del Món amb un acord perquè continuï acollint proves del circuit mundial durant els tres propers anys. En aquest sentit, a més, Cavallo va destacar la importància de tenir proves com la Comapedrosa Andorra pensant a llarg termini amb l’estrena de l’esquí de muntanya al programa olímpic als Jocs d’Hivern del 2026 a Milà i Cortina d’Ampezzo.

Finalment, l’organització va destacar positivament l’acollida de la novetat principal d’enguany, la prova Open individual, i Marticella va destacar que “els corredors han pogut fer el mateix recorregut que els millors del món, amb les mateixes dures condicions, i s’han pogut sentir atletes de Copa del Món”.

VICTÒRIES DE BONNET I GACHET-MOLLARET

Rémi Bonnet i Axelle Gachet-Mollaret van endur-se la victòria a la cursa vertical de la Copa del Món d’esquí de muntanya Comapedrosa Andorra. El suís va aconseguir la seva tercera victòria seguida a Arinsal després d’haver guanyat ja al 2021 i 2022, després d’imposar un ritme que cap dels seus competidors no va poder seguir. Bonnet va completar la pujada a la pista de Les Marrades amb 320 metres de desnivell, i va acabar imposant-se amb un registre d’11’34”, superant de més de mig minut el belga Maximilien Drion du Chapoi i el francès Thibault Anselmet, que va completar el podi. Pel que fa a la representació nacional, el millor classificat a la prova vertical va ser Adrià Bartumeu, que va entrar en 47a posició, a 2’05” de la victòria, mentre que Oriol Olm va entrar tot just després en 48è lloc, a 2’08 de Bonnet, en la seva primera experiència sènior a la Copa del Món. Pel que fa a la prova femenina, Gachet-Mollaret va repetir la victòria aconseguida dissabte a la prova individual després de distanciar-se ben aviat de la resta de competidores. La francesa va completar el recorregut en 14’30”, superant de 23 segons l’austríaca Sarah Dreier, i de 31 la seva compatriota Célia Perillat-Pessey. Pel que fa a la cursa Open, Clàudia Tremps i Gabin Ageron van repetir la victòria de la prova individual. En noies, Laura Orgué i l’andorrana Laia Sebastià van completar el podi, mentre que en nois van fer-ho Lucas Mouret i el corredor de la FAM, Arnau Soldevila. Pel que fa a la resta de categories, Marc Casanovas i Miquel Naudi, van imposar-se a la cursa en sub-20 i sub-18, respectivament, i Lea Ancion va ser segona sub-20.