Duresa extrema

El vent i la neu compliquen la primera jornada de la Comapedrosa Andorra

El vent i la neu compliquen la primera jornadaCOMAPEDROSA ANDORRA

Les dures condicions de fred i neu van marcar la primera jornada de competició a la Copa del Món d’esquí de muntanya Comapedrosa Andorra, que va tenir domini francès amb les victòries de Thibault Anselmet i Axelle Gachet-Mollaret. A causa de les condicions meteorològiques, es va haver de reduir el circuit previst, i els competidors van fer finalment una volta al traçat en lloc de les dues de previstes en un circuit que tenia l’arribada i la sortida al Xalet Igloo d’Arinsal amb un desnivell positiu acumulat de 810 metres. Els competidors havien de pujar la pista Solana fins a la pista del Port Vell abans de fer la primera baixada del recor-regut. Posteriorment es tornava a ascendir fins a la carena de la Capa, es baixava i pujava al telecabina de Port Negre, i al tram final els esquiadors passaven pel Port Negre i la Pala abans d’emprendre la baixada final fins a la línia de meta.

El gal Thibault Anselmet va aconseguir ahir la seva primera victòria a la Copa del Món amb un temps de 46’30”, superant de tot just 15 segons el gran dominador d’aquesta disciplina els últims anys, el suís Rémi Bonnet. L’altra plaça del podi va ser per a Bèlgica amb el tercer lloc de Maximilien Drion. Pel que fa a la cursa femenina, Axelle Gachet-Mollaret va refermar el seu lideratge de la general de la Copa del Món amb un triomf amb autoritat amb un registre de 57’54, i va segellar el seu triomf seguit al país després d’haver-se imposat en les edicions del 2021 i 2022. La francesa va imposar-se per mig minut a la seva compatriota, Célia Perillat-Pessey. L’últim esglaó del podi va ser per a l’espanyola Ana Alonso, que va entrar a gairebé un minut del triomf, i que va aconseguir així el seu segon podi a la Copa del Món després de la plata a l’esprint de Flaine 2021.

Bons resultats de la FAM

Pel que fa a la representació andorrana, Oriol Olm va quedar a tocar el Top-30 amb un meritori 31è lloc en la seva primera experiència en la Copa del Món en categoria sènior, i va creuar la línia de meta a menys de set minuts de la victòria. Per la seva banda, l’altre representant de la FAM en aquesta Copa del Món, Adrià Bartumeu, va aconseguir el 39è lloc. El seleccionador nacional, Guillem Campeny, va manifestar que “l’Oriol ha fet una gran cursa, demostrant que tot i ser encara sub-20 ja pot lluitar de tu a tu amb aquells amb qui estarà la temporada vinent”. Va afegir que “pel que fa a l’Adrià, ha lluitat fins al final, ha fet una bona cursa i un bon crono tot i tenir un problema en les pells”.

La Comapedrosa Andorra viurà demà la segona i última jornada de competició amb la disputa de la cursa vertical, que arrencarà des de la part baixa de la pista de les Marrades, a 1.580 metres, i tindrà el punt final a la base de Comallemple, a 1.980 metres. La cursa femenina obrirà el foc a les 8.50 hores, a les 9.30 hores hi haurà la masculina i, posteriorment, es faran les curses de la modalitat Open.

GABIN AGERON I CLÀUDIA TREMPS S'ENDUEN LA VICTÒRIA EN LA CURSA OPEN

El francès Gabin Ageron i l’espanyola Clàudia Tremps van endur-se la victòria en la cursa Open de la Comapedrosa Andorra, principal novetat de l’edició d’enguany. Els corredors havien de completar el mateix recorregut que els corredors de Copa del Món en una cursa puntuable per a la MoraBanc Copa d’Andorra d’esquí de muntanya. El podi masculí van completar-lo el també gal Louis Dumas i el resident Martí Lázaro, mentre que a la prova femenina, el segon lloc va ser per a l’espanyola María Ordóñez, i per a l’andorrana Anna Albalat. Pel que fa a la resta de categories, els corredors de la FAM, Miquel Naudi i Lea Anción, van endur-se la victòria en les curses sub-18 masculina i sub-20 femenina, respectivament, l’espanyol Tomeu Comellas va vèncer en la cursa sub-20 en nois, mentre que Anna Garreta es va imposar en la sub-18 femenina.

Cursa individual de la Copa del Món d'esquí de muntanya Comapedrosa Andorra.