Verdú no acaba el gegant d'Adelboden

Tot i fer un bon inici, l’esquiador té una forta caiguda, sense conseqüències, al tram final

Joan Verdú, durant la Copa del Món d'Adelboden.ALAIN GROSCLAUDE / AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú no va poder acabar la Copa del Món de gegant d’Adelboden (Suïssa) després de tenir una caiguda al tram final de la primera mànega de la competició quan era al mur. L’esquiador, que sortia amb el dorsal 24, va fer un inici espectacular tot i que el traçat estava molt desgastat pel pas dels esquiadors, i marcava parcials que el situaven dintre els 20 primers classificats (al segon punt cronometrat va fer el novè millor registre). Al tercer parcial, però, va tenir un petit ensurt, tot i que va poder seguir en cursa, i ja dintre el mur final, en un gir a esquerres va anar per terra quedant sense possibilitats d’acabar la cursa. L’esquiador va anar disparat contra les proteccions de seguretat, i tot i que en un primer moment va quedar enganxat, va poder sortir sense conseqüències i pel seu propi peu.

Després de la cursa, que es va acabar enduent Marco Odermatt, l’esquiador va manifestar que “he fet un error a la part baixa, a l’últim final i he caigut”, i va afegir que “he tingut una caiguda bastant forta, però estic bé, que això és el més important”. Per la seva banda, el tècnic Juan Lago va assenyalar que “em quedo amb el positiu, que és el gran nivell que està demostrant. Hem d’estar tranquils, els resultats aniran arribant, és el seu primer any en la Copa del Món i és en aquest procés d’aprenentatge”.

La següent cita de Verdú a la Copa del Món de gegant serà a final de mes a Alemanya, on el dia 29 afrontarà la cursa a Garmisch-Partenkirchen, l’última abans del Mundial de Courchevel Méribel del febrer. Després de la cita mundialista, l’esquiador tindrà encara tres Copes del Món de gegant més, a Palisades Tahoe i Kranjska Gora (aquí n’hi haurà dues), per acabar de certificar la seva presència a les finals de la Copa del Món de Soldeu. Verdú és 22è a la general de gegant (es classifiquen els 25 primers), amb els 44 punts obtinguts amb els dos 12ns llocs a Alta Badia.

‘TOP-5’ DE RIUS I ESTEVE

Més enllà de la Copa del Món, Àlex Rius i Àxel Esteve van fer una bona actuació a l’eslàlom FIS d’Obdach amb dues cinquenes posicions a les dues curses disputades a l’estació austríaca. Carla Mijares, en canvi, no va poder completar un eslàlom FIS a Bormio després d’enforquillar durant el traçat.

L’altra alegria va arribar al gegant sub-16 de Font-romeu amb dos podis per als esquiadors del grup EEBE de la FAE. Júlia Rodríguez es va endur la victòria a la cursa femenina, mentre que Jan Torres va poder acabar en tercera posició a la prova masculina.

tracking