Irineu Esteve obre el foc avui al Tour de Ski amb la cursa esprint

El fondista, únic representant enguany de la FAE a la gran cita, competirà en totes les disciplines

Irineu Esteve en una cursa anterior, a Lillehammer (Noruega), de la Copa del Món.NORDIC FOCUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Irineu Esteve afronta a partir d’avui el gran objectiu de la temporada i una de les cites més importants del calendari de la Copa del Món d’esquí de fons. El Tour de Ski es viurà amb molta intensitat a les seus de Val Müstair a Suïssa, Oberstdorf a Alemanya i Val di Fiemme a Itàlia. Seran un total de set dies de competicions, amb curses de distància i també d’esprint, en què l’andorra competirà en totes.

Esteve debutarà aquest matí a la primera cita del Tour de Ski, a Val Müstair, amb la cursa esprint d’1,5 km i, tot i que no és la seva especialitat, espera poder oferir una bona actuació. L’any nou l’estrenarà competint, el dia 1, als 10 km amb sortida massiva –mass start– i en clàssic. Després de la cita suïssa, el Tour de Ski es desplaçarà a Alemanya, a l’estació d’Oberstdorf, on dimarts 3 de gener Esteve competirà als 10 km individuals en clàssic. L’endemà se celebraran els 20 km persecució en lliure per tancar la doble etapa alemanya. D’allà, el Tour de Ski torna a viatjar i en aquest cas ho fa cap a Itàlia, a Val di Fiemme, on se celebraran tres curses finals. Divendres 6, l’esprint en clàssic, per continuar dissabte 7 amb els 15 km amb sortida massiva –mass start– en clàssic, i tancar diumenge amb els 10 km amb sortida massiva també, en lliure, per pujar l’Alpe Cermis. Un indret que porta molt bons records a l’andorrà, ja que va assolir una brillant sisena plaça tot just l’any passat. Irineu Esteve competeix al Tour de Ski des del 2019, quan va finalitzar 24è, mentre que el 2020 va ser 23è i 22è el 2021, en el que és fins ara el seu millor resultat a la classificació general del Tour, i va tancar el 2022 amb la 26a posició final.

Copa del món

El fondista andorrà ja ha competit aquesta temporada a cinc proves de la Copa del Món, fins i tot entrant a la zona de punts. A Ruka (Finlàndia) va obrir la temporada al novembre amb la 29a posició als 10 km en clàssic. Després va ser 15è a la cursa dels 20 km persecució (21è sumant el resultat acumulat del dia anterior als 10 km). La Copa del Món es va traslladar ja el mes de desembre a Lillehammer (Noruega), on Esteve va ser 49è als 10 km lliures, i va finalitzar 33è als 20 km clàssics amb sortida massiva. L’última cita de la temporada al circuit de la Copa del Món es va celebrar a Davos el 18 de desembre, quan Esteve va ser 28è als 20 km en lliure.

tracking