El MoraBanc tanca l'any líder

El MoraBanc Andorra tanca l’any com a líder després d’imposar-se a l’Alimerka Oviedo

Dos Anjos fent una esmaixada durant el partit contra l'Oviedo.Fernando Galindo

El 2022 no serà de bon record per al MoraBanc Andorra i els seus aficionats, però almenys els tricolors van tancar l’any amb una victòria per seguir fent passes setmana a setmana a la recerca de l’objectiu únic i prioritari del curs, el retorn a la Lliga Endesa. La víctima d’ahir va ser l’Alimerka Oviedo, que va aguantar viu gairebé fins al final, però que va acabar caient 79 a 60 contra els tricolors, que amb el triomf van sumar la 13a victòria a la LEB Or que els farà tancar l’any com a líders. Faltarà per veure si en solitari, o empatats a victòries amb el Palència, que rep aquesta nit el Força Lleida.

L’inici tricolor no va ser gens esperançador amb una mala entrada al camp en què els locals anaven ampliant i ampliant la diferència fins a marxar 12 amunt (8-20) al tram final del primer període. Espessor en atac, rebent cistelles fàcils en defensa i algunes errades de concentració van fer marxar els visitants al marcador, però sí una cosa té el MoraBanc Andorra és qualitat i pólvora. I molta. I per això en un tres i no res els homes de Natxo Lezkano van gairebé capgirar el partit amb un 14 a 4 de parcial en tres minuts per marxar 22 a 24 al final del primer quart. Una cistella de Dos Anjos a l’inici del segon període va empatar el partit a 24, i va arrencar un intercanvi de cops a un i altre cantó que va acabar amb els visitants marxant 37 a 39 per davant al descans.

A la represa, un 8 a 0 de sortida en dos minuts va donar la màxima diferència als tricolors (45-39), però els asturians seguien aguantant, i semblava que no s’acabarien rendint en cap moment, però un nou parcial tricolor va augmentar la diferència fins als deu punts, primer, i els 11 després, al final del tercer període (61-50). El duel semblava estar ja tancat, però l’Oviedo no s’acabava de desenganxar i va rebaixar la diferència per sota dels deu punts (66-58) amb quatre minuts encara per endavant, però el MoraBanc no va deixar escapar la victòria, i va arrodonir el partit amb un 9 a 0 de parcial als últims segons per ampliar el marcador i tancar la victòria amb el 79 a 60 final en un duel coral amb quatre jugadors amb més de deu punts anotats.

Els tricolors tindran ara una petita aturada per celebrar el canvi d’any, i viatjaran a la Comunitat Valenciana per enfrontar-se a l’HLA Alacant dissabte 7 de gener a les 19.00 hores.

PLUJA DE PELUIXOS EN FAVOR DE CÀRITAS

Al descans del partit es va viure un moment solidari amb la pluja de peluixos des de la graderia per col·laborar amb la campanya de recollida de joguines impulsada pel periodista de RTVA Òscar Royo, en favor de Càritas.

Rafa Luz celebrant la victòria del MoraBanc Andorra davant de l'Alimerka Oviedo.