Irineu Esteve serà l'únic representant al Tour de Ski

Les males condicions de neu a Suïssa han obligat a fer canvis

Esteve, en una Copa del Món d'aquest curs.MODICA / NORDIC FOCUS

Irineu Esteve serà l’únic representant de la FAE al Tour de Ski, que se celebrarà entre el 31 de desembre i el 8 de gener a Suïssa, Alemanya i Itàlia. A l’edició passada a més del fondista hi va prendre part Carola Vila per preparar la seva participació als Jocs Olímpics d’hivern de Pequín, però enguany està centrada en el circuit de la Copa d’Europa i per això no prendrà part en l’esdeveniment.

Les males condicions de neu van obligar l’organització a fer algun canvi a les curses i la segona etapa, que havia de ser una prova de 10 quilòmetres en persecució a Val Müstair (Suïssa), serà finalment una prova de 10 quilòmetres clàssics amb sortida massiva. La competició arrencarà precisament al país helvètic dissabte 31 de desembre amb un esprint d’1,5 quilòmetres, i l’endemà se celebrarà la cursa que es va haver de canviar. Posteriorment hi haurà dues jornades de competició a Oberstdorf, Alemanya. La primera serà una cursa de 10 quilòmetres clàssics i la segona de 20 quilòmetres persecució estil lliure. Per últim a Val di Fiemme, Itàlia, es tancarà el Tour de Ski amb les tres últimes curses. Primer hi haurà un esprint el dia de Reis, l’endemà serà el torn d’una prova de 15 quilòmetres clàssics amb sortida massiva i l’última jornada de competició arribarà diumenge 8 amb la pujada a Alpe Cermis, de 10 quilòmetres estil lliure, en què Esteve va ser sisè el 2022.