L'FC Andorra cau eliminat de la Copa pel Llevant (2-1)

L’FC Andorra cau eliminat després de perdre 2 a 1 al Ciutat de València

Christos Almpanis intentant superar Marc Pubill, ahir al Ciutat de València.FCA

L’FC Andorra va tancar el 2022 acomiadant-se de la Copa del Rei després de perdre 2 a 1 al camp del Llevant en un duel en què l’equip es va veure condemnat per les errades, tant al davant com al darrere. Dues males accions en defensa van fer que l’equip arribés 2 a 0 al descans, i a la represa va poder retallar diferències, però sense poder forçar la pròrroga o culminar una remuntada que hauria dut com a premi enfrontar-se, gairebé segur, a un equip de Primera Divisió per la manca d’encert.

Sarabia va optar d’inici per un equip híbrid entre jugadors teòricament suplents i d’altres menys habituals com el porter Marc Vidal o el central Álex Pastor, a més de tornar a apostar per un 5-3-2 en defensa, amb Valera de lateral dret que es convertia en l’habitual 4-3-3 en atac amb el murcià exercint d’extrem. Els tricolors van monopolitzar la pilota, com és habitual, d’inici, però els locals esperaven a l’aguait per sortir i fer mal a la contra. Així va intentar-ho a la primera el conjunt granota en una acció que va evitar providencialment Adri, però a la segona els locals no van fallar i van avançar-se al marcador després que Brugué rematés a la frontal de la petita, gairebé sol, una centrada de Pablo Martínez des de la dreta.

El Llevant tenia el partit on volia, amb l’FC Andorra prenent riscos a la recerca de l’empat i preparat per seguir fent mal amb velocitat. El gol va esperonar els tricolors, que van provar de fer mal a pilota aturada amb una rematada de Pastor que no va trobar porta, i amb un xut llunyà de Bover que va atrapar Femenías. I quan semblava que el marcador ja no es tornaria a moure abans del descans, una errada visitant en el replegament va provocar el 2 a 0 valencià, i és que Cantero va recuperar una pilota en un córner servit pels tricolors i va plantar-se a l’àrea contrària superant Marc Vidal.

A la represa, el partit va canviar com un mitjó amb els tricolors creant ocasions des del primer moment. Pastor i Gil van provar-ho, sense encert, en un primer moment, però a la segona el migcampista no va fallar i va fer el 2 a 1 amb un xut llunyà. A partir d’aquí el partit va implosionar amb més de mitja dotzena d’ocasions clares dels tricolors, especialment tres d’Almpanis i tres de Bakis, amb uns contra uns i defenses traient pilotes sobre la línia incloses, però la pilota no volia entrar. El Llevant estava perdut, però tenia armes per fer mal i De Frutos va tenir el 3 a 1 en un contracop, però una espectacular intervenció de Marc Vidal va donar una vida extra al conjunt d’Eder Sarabia. Els tricolors van lluitar fins al final, amb més cor que clarividència en els últims minuts, però no van poder empatar el partit i es van acabar acomiadant de la competició del KO a la segona ronda.

L’històric any 2022 de l’FC Andorra ja és història, mai millor dit, i l’equip gaudirà ara d’uns dies de descans abans de tornar als entrenaments per preparar el retorn de la lliga del 7 de gener contra l’Oviedo.

VESTIDOR

“En futbol l’encert marca la diferència” Eder Sarabia. L'entrenador del FC Andorra va lloar el paper del seu equip tot i l’eliminació i va destacar que “hem fet un partidàs increïble i m’ho passo molt bé veient-los jugar”, i va agregar que “marxaria més satisfet si haguéssim compromès més el Llevant amb una pròrroga, però no puc demanar més als jugadors”. Encara sobre el desenvolupament del partit, el tècnic tricolor va manifestar que “ho hem tingut però hem fallat”, i per últim va cloure que “no puc dir que haguem merescut més perquè en el futbol l’encert marca molt la diferència”.