Esquí Alpí

Gran cop de Joan Verdú al gegant d'Alta Badia

L'esquiador andorrà acaba 12è i signa el millor temps a la segona mànega d’Alta Badia

Joan Verdú, en un moment de la seva espectacular segona mànega ahir a Alta Badia.Alexis Boichard/Agence Zoom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Verdú va escriure ahir un dels capítols més especials en la història de l’esquí alpí andorrà. L’esportista de la FAE va acabar el gegant de la Copa del Món d'Alta Badia (Itàlia) amb una fantàstica 12a posició. Aquesta magnífica posició la va signar Verdú, a més, sent el més ràpid a la segona baixada (1’15”64), superant en 0”80 un dels monstres de l’especialitat com és el suís Marco Odermatt, i arrodonint una grandíssima jornada.

Verdú va fer una cursa d’un altíssim nivell, amb una primera mànega que li permetia entrar a la segona en ser 28è i una segona en què ha anat a per totes, i no només li ha servit per acabar 12è, sinó que ha aconseguit el millor temps de mànega i estar una bona estona al sofà reservat al líder de la competició. Aquesta 12a posició és la millor aconseguida mai per un esquiador andorrà. A més, Verdú ha sumat 22 punts de Copa del Món i ha millorat els actuals 15,00 punts FIS que tenia en gegant en l’última llista de la FIS, amb els 9.50 d’ahir. El temps final de Verdú va ser 2’37”82, a 1”47 del vencedor, el noruec Lucas Braathen, amb 2’36”35. L’esquiador, eufòric, va explicar que “estic molt content per aquest gran resultat, el meu millor resultat en la Copa del Món. Sobretot estic content de demostrar el nivell al qual hem estat entrenant últimament i que per fi avui ha sortit”. Verdú va afegir que “he fet una primera mànega que era complicada, ha estat molt dura i exigent, però amb seny m’he dit que l’important era arribar i poder tenir una oportunitat a la segona”. I, en aquest sentit, va apuntar que “quan a la segona mànega he vist que invertint tenia bones condicions per donar i exprimir-me al màxim, doncs cap dubte, full gas cap a baix i he fet una gran segona mànega, marcant el millor temps i fent una remuntada fins a la 12a posició”. L’esquiador de la FAE afronta amb molta moral l’altre compromís d’avui a la mateixa estació d’Alta Badia. Sortirà amb el dorsal 25 i la primera mànega comença a les 10 h.

D’altra banda, Cande Moreno va disputar l’última cursa de la Copa del Món de velocitat de St. Moritz. L’esquiadora de la FAE no va poder completar la cursa de supergegant. Amb el dorsal 58 i amb una pista marcada pel transcurs de la cursa, Cande va tenir un inici complicat i, tot i que ha intentat reconduir la baixada, finalment va perdre una porta. Moreno tanca aquesta cita de la Copa del Món de velocitat amb la fantàstica 21a posició al descens i va sumar els 10 punts WC.

tracking