L'FC Andorra s'endú un punt de Tenerife

L’FC Andorra suma el segon empat consecutiu i quart duel sense guanyar, a Tenerife

Els jugadors de l'FC Andorra celebrant el gol de Carlos Martínez.FC ANDORRA

L’FC Andorra va tancar la primera volta de la Segona Divisió amb un empat 1 a 1 contra el Tenerife, en el que suposa el quart duel seguit sense vèncer per als tricolors. Carlos Martínez va avançar els homes d’Eder Sarabia i Elady va igualar el marcador a la primera part d’un matx que va deixar com a pitjor notícia la lesió al genoll, que no tenia gens de bona pinta, de Martí Vilà. Els tricolors, doncs, tanquen la primera meitat de la lliga amb 29 punts a la zona mitjana-alta de la classificació i a tres punts del play-off, a l’espera que es completi la jornada.

El duel va seguir el guió previst d’inici, amb els tricolors monopolitzant la pilota i els locals buscant fer mal a l’esquena i amb la pilota aturada. Precisament així, en un servei de cantonada, va arribar la primera del Tenerife, amb una rematada de cap de Sipcic que va sortir per sobre del travesser, però un cúmul de genialitats individuals al minut 13 van permetre avançar-se l’FC Andorra. Carlos Martínez va culminar amb una gran rematada de cap una jugada que va arrencar Varela al mig del camp amb un gran gest tècnic (amb barret inclòs), que va seguir Jandro amb una obertura cap a l’esquerra, i que Martí Vilà va servir al davanter català amb una centrada mil·limètrica des de la banda.

El gol va donar força als tricolors per seguir, encara més si és possible, amb el seu estil davant de la desesperació de l’Heliodoro Rodríguez López, que responia amb xiulets cap als seus. L’FC Andorra seguia dominant, però ahir la cosa anava de genialitats, i gairebé sense saber com, el Tenerife va empatar amb un gran gol d’Elady, que d’una pilota que aparentment no tenia perill es va acabar traient del barret una gran jugada individual culminada amb un xut imparable per a Ratti. Els tricolors no es van enfonsar i van buscar el segon amb un xut de Jacobo que va marxar alt, en un duel que va arribar amb l’1 a 1 al descans.

A la represa van ser els locals els que van sortir millor i van provocar problemes a la defensa tricolor, especialment a pilota aturada o amb un tir de Nacho que va evitar Ratti. A poc a poc els de Sarabia van tornar a fer-se amb la pilota i van provar de sorprendre també a pilota aturada. La lesió de Martí Vilà al genoll, que a l’espera de proves va semblar força greu, va obligar a posar una defensa d’emergència a Sarabia amb Aguado de central i Mármol de lateral esquerre, però gairebé no van patir perquè eren els tricolors els que portaven la iniciativa en atac davant d’uns locals que semblava que començaven a conformar-se amb l’empat, vista la superioritat i el domini de l’FC Andorra, un domini, però, que no es va poder materialitzar amb tres punts que haurien estat d’or.

La primera volta ja és passat i l’FC Andorra tancarà aquest històric 2022 dimecres al Ciutat de València amb la segona eliminatòria de la Copa del Rei contra el Llevant, i amb un premi ben gros en cas de victòria, rebre un equip de Primera Divisió.