L'FC Andorra rep al Leganés amb ganes de reaccions

Un Leganés a l’alça prova la confiança de l’FC Andorra, que necessita victòries després dels dos darrers contratemps

L'FC Andorra rep al Leganés amb ganes de reaccions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les dues darreres derrotes, més enllà de la falta de justícia poètica o no, no han trastocat excessivament els ànims de l’FC Andorra. No és la primera vegada aquesta temporada que l’equip tricolor mastega un petit sotrac –va passar a l’octubre amb tres derrotes consecutives i quatre partits sense guanyar– i ho va saber tirar endavant abraçant-se fidelment a la seva filosofia i confiant en el camí traçat des de l’inici. Així seguirà aquesta tarda (19.00 h) davant el Leganés al Nacional.

No sembla, potser, el rival més idoni per tornar al carril de les victòries –l’equip pepinero porta vuit partits sense perdre i arriba a l’alça–, però l’equip tricolor necessita retrobar-se amb el confeti i treure’s el desencís de les derrotes davant el Cartagena i la recent contra l’Osca. “Ja ve de gust tornar a puntuar i guanyar perquè ho hem merescut. Tampoc parlaria de mala sort perquè hi ha hagut coses que no hem fet bé del tot i el rival ho ha aprofitat”, va exposar l’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia. “Tant de bo puguem tornar a jugar igual de bé que el dia del Cartagena, portar el partit on volem i aconseguir el triomf”, va afegir. El Lega només ha perdut un partit dels darrers onze disputats –al camp del Llevant–, i tal com va argumentar l’entrenador tricolor “és un equip que ha anat de menys a més aquesta temporada, té molt potencial i acostuma a mirar més la porteria contrària que la seva”. En aquest sentit, Sarabia va apuntar que “el Leganés vol ser dominador, proposa coses, joc des de l’inici i és un dels equips que han d’estar a dalt”, i va destacar que a les files del conjunt madrileny es troben jugadors de molta qualitat com “Dani Raba, José Arnáiz, que ha jugat al Barça, o Nyom, que porta moltíssims partits a les esquenes a Primera Divisió”. Precisament el tècnic del Leganés, Imanol Idiákez, es va desfer en lloances cap a l’Andorra, fins al punt d’assegurar que “és un claríssim candidat a l’ascens i crec que és el millor equip de la categoria. Intentarem fer-los mal i que no facin el seu joc però és evident que ho estan fent molt bé”.

LA DEFENSA DE L’ESTIL

En un punt de la compareixença va aparèixer l’Eder Sarabia més vehement –en el bon sentit– i expressiu i va obrir el debat de la puresa i els valors en el futbol. El tècnic de l’Andorra va defensar amb caràcter el fet que cadascú, cada equip i cada entrenador tingui la llibertat per buscar la victòria amb el llibre d’instruccions que consideri oportú. “Hi ha moltes maneres de jugar al futbol, totes són vàlides i respectables i cadascú pot escollir la forma com vol guanyar. Em cansa ja haver de defensar una manera concreta de jugar i al futbol i a la vida no s’ho val tot per guanyar”, va explicar l’entrenador tricolor. “Hem de respectar sempre la forma que tenen altres equips per buscar la victòria i cansa que quan perdem es critiqui que hem fet 700 o 800 passades. Curiosament, quan guanyem ningú diu que hem tingut el 70% o el 80% de possessió”. Sarabia va subratllar “que cadascú jugui com li doni la gana! Resulta que si un equip es tanca darrere tot el partit i aprofita un contracop està molt bé i diuen que quin gran ordre i quina meravella, i si un altre vol tenir la pilota i defensa i descansa amb ella i intenta trobar espais és que es volem donar lliçons. Cansa bastant”, va lamentar.

L'ESTAT DEL RIVAL AMB SANTI DUQUE, COPE MADRID

A l’alça, però amb baixes El Leganés arriba a Andorra en el millor moment de la temporada, amb vuit partits sense perdre havent sumat quatre victòries i quatre empats. A més, només ha encaixat una derrota en els darrers onze enfrontaments. Tot i el bon estat del conjunt d’Imanol Idiákez, té tres baixes importants, la de Rubén Pardo i Juan Muñoz per acumulació de targetes, i la del japonès Gaku Shibasaki. El tècnic del Leganés reconeix que és un admirador del joc de l’Andorra i de com acostuma a sotmetre el rival.

tracking