Mor l'expresident de la federació Victor Santos als 69 anys

Vinculat quasi 20 anys a l’ens, va dirigir-lo del 2013 al 2019

Victor Santos, en una assemblea de la FAF.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El món del futbol nacional està de dol per la mort ahir als 69 anys de Victor Santos, president de la Federació Andorrana de Futbol entre el 2013 i el 2019, que feia unes setmanes que estava ingressat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Originari de Portugal, concretament d’Estoril, va arribar al país a mitjan anys setanta i va estar molt vinculat al Pas de la Casa, on gestionava el poliesportiu.

Santos va involucrar-se gairebé des de la seva arribada al futbol del país i el 1977 va fundar i entrenar l’FC Pas de la Casa. Posteriorment va ser entrenador de l’FC Encamp i va ocupar la banqueta durant l’eliminatòria de l’antiga Copa de la UEFA que va enfrontar el conjunt encampadà i el Zenit de Sant Petersburg la temporada 2002-2003.

Va estar vinculat durant gairebé 20 anys a l’ens federatiu assumint diversos càrrecs i treballant amb les seleccions de futbol i futbol sala, i va entrar a la junta directiva el 2005 com a vicepresident de Francesc Amat, un càrrec que va repetir el 2009 a la junta d’Antoni Giribet. Abans de les eleccions del 2013 va sortir de la directiva per presentar la seva pròpia candidatura als comicis d’aquell any, en la que acabaria sent l’única opció per presidir la FAF, la mateixa circumstància que va repetir-se quatre anys després, el 2017.

Dos anys després, però, el 2019, va dimitir amb l’esclat de l’operació Cautxú, que investigava un suposat frau a la CASS, administració deslleial i apropiació indeguda per tal de “no entorpir les investigacions judicials”.

PERFIL

VÍCTOR SANTOS, PRESIDENT DE LA FAF ENTRE EL 2013 I 2019 El Profe Victor Santos va doctorar-se l’octubre del 2013, quan després de molt de temps treballant pel futbol del país va esdevenir president de la Federació Andorrana de Futbol. Conegut com El Profe, va ajudar durant la seva presidència al desenvolupament del futbol base i el futbol femení del país, i també va ser un home molt important quant a infraestructures, ja que durant els seus mandats es van construir espais essencials per a l’esport del país com l’Estadi Nacional i el centre d’entrenament de la FAF a la Borda Mateu.

tracking