Cande Moreno s'acosta al Top 30

L’andorrana assoleix el 38è millor temps als entrenaments oficials del descens de Lake Louise

Cande Moreno ha estat molt a prop dels punts als entrenaments de Lake Louise.CHRISTOPHE PALLOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cande Moreno afrontarà avui amb optimisme la primera cursa de la Copa del Món de descens, que es disputa a l’estació canadenca de Lake Louise. En el marc de la Copa del Món femenina de velocitat hi ha tres entrenaments programats de descens, dues curses de descens i una de supergegant. Cande Moreno ha disputat ja dos entrenaments oficials, acostant-se al Top 30.

Al primer entrenament, dimarts al vespre, Moreno va assolir el 38è temps, a 3’’22 del millor registre i a 0’’67 de la trentena posició que donaria, a dia d’avui, punts de la Copa del Món. Igualment, a la segona jornada d’entrenaments oficials, celebrada dimecres al vespre, l’esquiadora de la FAE va millorar el seu crono per situar-se a 3’’01 del millor temps i a 0’’62 de la trentena plaça. Ahir encara es va disputar un tercer i últim entrenament oficial de descens, just abans de l’inici de la competició, a les 20.00 hores d’aquest vespre.

Verdú, Santa Caterina

D’altra banda, Joan Verdú ha tornat de l’estada a Cooper Mountain (Estats Units) i avui vola cap a Santa Caterina, on disputarà dues Copes d’Europa de supergegant els dies 6 i 7. Dues proves que seran un bon test per a l’esquiador andorrà de cara a la preparació de la Copa del Món de gegant a Val-d’Isère, el 10 de desembre, i les dues Copes del Món de gegant a Alta Badia (Itàlia), el 18 i 19.

En l’àmbit competitiu, per la seva part, Jordina Caminal va disputar ahir el supergegant de la Copa d’Europa de l’estació suïssa de Zinal. L’andorrana no va poder completar la cursa, que es va anotar la francesa Karen Smadja amb un temps de 57”87.

Avui Caminal disputarà un segon supergegant a la mateixa estació.

PRIMER TRIOMF DE ROGER PUIG, AL SUPERGEGANT FIS DE PITZAL

En la modalitat de paralpí, Roger Puig va signar la primera victòria de la temporada, després de vèncer al supergegant FIS previ a la cita de la Copa d’Europa de Pitzal. L’estació austríaca va veure la victòria de l’andorrà, que amb 1’09”58 es va imposar amb el segon classificat amb 1”63. El podi el van completar Leander Kress (Alemanya), segon, i el noruec Marcus Nilsson Grasto, que va ser tercer. Després d’aquesta cursa es va celebrar un segon supergegant, en el qual Puig va caure en topar contra una de les portes, tot i que l’incident no va tenir conseqüències. Ara el calendari de Puig continuarà amb les Copes d’Europa de supergegant a Pitzal (del 2 al 4 de desembre) i després les Copes del Món de Sant Moritz (Suïssa) de tècnica (del 8 a l’11 de desembre) i de Steinach am Brenner (Àustria) de velocitat (del 14 al 17 de desembre), en què intentarà mantenir-se al Top 10.

tracking