Nous equipaments

L'ampliació del Centre de Tecnificació costarà gairebé vuit milions

Entre els nous equipaments hi haurà una piscina d’entrenament, una sala d’esports de combat o un nou gimnàs

Presentació de l'ampliació del Centre de TecnificacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, la ministra de Cultura i Esports, SílviaRiva, i el secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz, han presentat el projecte d'ampliació del Centre de Tecnificació d'Ordino, que tindrà un cost proper de vuit milions d'euros fins al 2025 (quan es preveu que estigui acabada l'obra), sumant el cost dels serveis i millores que s'han fet fins al moment, a les noves infraestructures. Entre els nous equipaments hi haurà una piscina d'entrenament de quatre carrils, sala d'esports de combat, nou gimnàs, sala de gimnàstica rítmica, pista poliesportiva amb graderies i pista de petanca coberta. Aquestes instal·lacions donaran servei a un total de 18 federacions i es faran seguint els índexs de sostenibilitat.

Segons ha explicatRiva, amb l'entrada en funcionament dels nous serveis els últims anys, han augmentat un420 %les entitats, i un73 %els esportistes que utilitzen les instal·lacions respecte al 2019. La construcció de la quarta fase, està prevista per l'any vinent, i la voluntat és que les noves infraestructures estiguin finalitzadesal 2025. El cap de Govern, Xavier Espot, ha assenyalat que "som uns privilegiats, tenim unes grans infraestructures esportives, i les tindrem encara millors", i ha afegit que "treballarem per fer créixer l'esport del nostre país".

La presentació s'ha emmarcat dintre de la primera jornada de la tercera edició de 'L'esport ens connecta', el substitut de la Nit de l'esport que enguany se celebra per primer cop de manera presencial. Espot,Rivai Ruiz han premiat també els esportistes que formen el programa ARA (Alt Rendiment d'Andorra) pels resultats destacats en competició internacional. En total, han estat guardonats 11 atletes (PolMoya,NahuelCarabaña, Carola Vila, AriadnaFenés,MaevaEstévez, Arnau Soldevila,CandeMoreno, Roger Puig,IrineuEsteve, Joan Verdú i MònicaDoria). La primera jornada de L'esport ens connectaclouràamb una conferència de l'exgimnastaolímpica espanyola, Almudena Cid. El programa d'actes seguirà dijous i divendres amb una activitat de cohesió entre entitats esportives, i amb un col·loqui sobre la diabetis i l'esport.

tracking