Inici per estar satisfets

L’FC Andorra arriba a la primera de les aturades de la lliga en una posició tranquil·la a la zona mitjana de la taula

Un instant del duel de dissabte entre l'FC Andorra i el Racing de Santander.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tot i que encara cueja l’actuació arbitral de Galech Apezteguía i Sagués Oscoz amb les mans no assenyalades a Fausto Tienza en el gol del Racing, i amb el penal no assenyalat a Dani Fernández també per unes mans, l’aturada de la Lliga SmartBank és un bon moment per fer un balanç de l’estrena de l’FC Andorra al futbol professional. Des de l’excel·lent debut del 15 d’agost a Oviedo amb victòria 0-1, els tricolors han sumat 13 setmanes consecutives de competició sense descans, i ara estaran 14 dies sense disputar cap partit de lliga, però no sense jugar, perquè dissabte visitaran el Manacor a la primera eliminatòria de la Copa del Rei, i el dimarts següent s’enfrontaran a l’Olot a les semifinals de la Copa Catalunya.

Després dels 15 primers partits al futbol professional, l’FC Andorra suma 21 punts, amb sis victòries, tres empats i sis derrotes, i està instal·lat a la zona mitjana de la taula en una situació tranquil·la. En aquest inici, l’equip ha portat al màxim l’estil que el va fer pujar a Segona Divisió, i el canvi de categoria no l’ha acovardit, sinó que ha mantingut la mateixa filosofia, com demostren els números. El conjunt d’Eder Sarabia és, amb l’UD Las Palmas, l’equip que més possessió té del campionat, amb una mitjana del 68,5%, i té tres jugadors entre els vuits que més passades completen a la Segona Divisió.

El tècnic tricolor, Eder Sarabia, va fer una valoració més que positiva sobre el rendiment de l’equip abans de l’aturada, i va manifestar que “puc separar dues coses, una és el joc, i dono un deu a l’equip”, i va agregar que “hi ha defectes, errades i coses que no acabes de polir mai, però crec que som l’equip que volem ser, som capaços que als partits passin moltes més coses de les que volem nosaltres que de les que vol el rival, i em diverteixo molt veient el meu equip”. A més, l’entrenador basc va destacar que “en defensa som un equip que pressiona bé i ens generen poc, i que passen més coses de les que volem”. Sarabia va referir-se també als resultats i a la classificació, i va assenyalar que “no pots controlar-ho del tot, i al final de la lliga tot s’equipara. Potser avui hem merescut una mica més, però algun altre dia una mica menys”. Va cloure que “sobretot estic molt satisfet del joc, de la feina de l’equip i del que podem controlar, i estic encantat”.

En una línia similar va mostrar-se Adrià Vilanova, un dels capitans de la plantilla, que va afirmar que “l’equip està rendint molt bé, hi ha jugadors que s’estan adaptant a la categoria, hem jugat contra equips grans aquí a l’Estadi Nacional”. Va afegir que “crec que hem d’estar satisfets, hem de seguir treballant en aquesta línia, i de moment crec que estem fent un molt bon començament de temporada”.

L’equip reprendrà la competició domèstica el dia 20 contra el Lugo a casa, i jugarà cinc partits més abans de l’aturada de Nadal, amb les visites a Eivissa, Osca i Tenerife, i els duels a l’Estadi Nacional contra Cartagena i Leganés, a més de l’últim partit de l’any amb una possible segona ronda de Copa del Rei el 21 de desembre.

Les mans de la discòrdia

L’arbitratge de dissabte amb les dues errades clares encara és en boca tricolor. Després de les paraules postpartit d’Eder Sarabia i Adrià Vilanova, ahir el club va tornar a fer-hi referència amb una irònica piulada a Twitter on va escriure que “el nostre esforç i els resultats positius no sempre van DE LA MÀ, però nosaltres seguirem treballant”, acompanyat d’una foto dels jugadors fent pinya.

DUR L'EQUIP A PRIMERA, LA IL·LUSIÓ DE PIQUÉ

“La seva visió ara és i serà l’FC Andorra perquè li fa molta il·lusió, i el seu màxim desig és situar l’FC Andorra a Primera Divisió”. Aquestes van ser les paraules d’Amador Bernabéu, ex directiu de l’FC Barcelona i avi de Gerard Piqué, a la Cadena SER, després de la retirada del ja excentral dissabte contra l’Almeria al Camp Nou. El propietari de Kosmos, l’accionista majoritari de l’entitat tricolor, encara no ha presenciat enguany cap duel de l’equip a l’Estadi Nacional, com sí que va fer l’any passat en diverses ocasions.

tracking