Verdú treu aspectes positius de l'estrena a Sölden

Cande Moreno vol consolidar-se a la Copa del Món

Presentació de l'equip d'esquí alpí aquest matíM. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha presentat aquest matí la temporada d’esquí alpí en un acte a la seu de Crèdit Andorrà, on la primera espasa de l’equip, Joan Verdú, ha volgut extreure aspectes positius de l’estrena a la Copa del Món a Sölden, tot i no poder acabar la cursa. “No va ser el resultat que tots volíem, però ens quedem amb coses positives. Vam fer una primera mànega sòlida, era el segon cop que entrava a la segona mànega a la Copa del Món i vaig anar a per totes a la segona amb un bon feeling i bons parcials”, ha manifestat l’esquiador, que ha afegit que “em quedo amb que hi ha un bon nivell, confio en mi i el meu equip, soc optimista, i vull entrar a les finals de la Copa del Món”. Verdú ha destacat també que “per mi un mal resultat hagués estat arribar a Sölden i veure que no tinc el nivell, però vaig anar a per totes, i crec que és la manera de tirar fort cap on volem anar”.

A més de la Copa del Món i les finals de Grandvalira, l’altre gran objectiu de la temporada per a Verdú serà el Campionat del Món que es farà a Courchevel Méribel del 6 al 19 de febrer, i on està previst que disputi tant el gegant com el supergegant. És per això que, més enllà de fer tot el calendari de Copa del Món de gegant, l’esquiador entrenarà també en supergegant i té previst fer també alguna cursa en aquesta disciplina. En aquest sentit, Verdú ha assegurat que “volem fer les primeres Copes d’Europa que són a principis de desembre, perquè tinc el dorsal 16 tot l’any pels punts de l’any passat, i és una bona oportunitat per sortir amb un bon dorsal i poder preparar el Mundial”. I ha agregat que “les energies estaran enfocades en la Copa del Món de gegant, però no vull deixar el supergegant per preparar el Mundial perquè crec que puc rebaixar dorsal”.

L’altra primera espasa de la federació serà Cande Moreno, que se centrarà en el circuit de Copa del Món, i en funció dels resultats ho alternarà amb la Copa d’Europa. L’objectiu al circuit continental serà buscar posicions capdavanteres, mentre que a la Copa del Món la voluntat és intentar puntuar. A més, l’esquiadora tindrà presència també al Mundial “intentant buscar els millors resultats possibles”, segons ha assenyalat el director tècnic d’esquí alpí, Roger Vidosa. Moreno havia de debutar al circuit mundial el 5 i 6 de novembre a Zermatt-Cervinia, però la FIS ha cancel·lat aquest matí la prova, així que la primera Copa del Món serà el 2 i 3 de desembre a Lake Louis, al Canadà. L’esquiadora ha destacat que “estic bé a nivell de sensacions, l’esquena em dona algun petit problema encara, però espero tenir-ho controlat”, i ha afegit que “penso que em falta encara una mica de rodatge”.

Pel que fa a la resta d’esquiadors, Axel Esteve i Carla Mijares formaran els equips A amb l’objectiu d’intentar estar regularment al Top-30 de la Copa d’Europa, i guanyar-se la plaça per representar a Andorra al Mundial. El grup B masculí el formaran Àlex Rius, Bartumeu Gabriel i Xavier Cornella, que es marquen seguir rebaixant punts FIS i “intentar puntuar i treure el cap entre els 30 primers de la Copa d’Europa”, igual que Íria Medina i Jordina Caminal, de l’equip B femení. Pel que fa als EEBE sub 19, l’objectiu és millorar rànquing i l’EYOF (Festival Olímpic de la Joventut Europea) d’Itàlia, i els EEBE sub 16 se centraran en les curses children.

tracking