tennis

Pedro Martínez i Joao Sousa s'instal·len al país

Tant l’espanyol com el portuguès han estat dintre del Top 40 del rànquing ATP

Pedro Martínez

Creat:

Actualitzat:

Andorra segueix seduint esportistes d’alt nivell i en els últims mesos dos tennistes del Top 100 del rànquing mundial de l’ATP s’han instal·lat al país. Es tracta de l’espanyol Pedro Martínez i del lusità Joao Sousa que, segons ha pogut saber el Diari, ja fa uns mesos que han establert la seva residència al Principat, seguint les passes d’altres esportistes del món de la raqueta com ara Albert Ramos, Georgina García o Marco Trungelliti.

En el cas de Pedro Martínez, es tracta d’un tennista de 25 anys nascut a Alzira que actualment ocupa el número 59 del rànquing de l’ATP. A principi d’any va aconseguir el seu primer títol professional al circuit amb la victòria al torneig ATP 250 de Santiago de Xile de terra batuda, on va superar l’argentí Sebastián Baez per 4 a 6, 6 a 4 i 6 a 4 (també va guanyar a l’ATP 250 de Kitzbüel en dobles). A més, aquest 2022 ha aconseguit el seu millor rànquing amb la 40a posició al maig, i també va obtenir la primera victòria en Copa Davis al setembre amb Espanya fent parella de dobles amb Marcel Granollers.

Pel que fa a Pedro Sousa, va néixer a Guimaraes fa 33 anys i és actualment el número 67 del món, tot i que va arribar a ser el 28è classificat del rànquing mundial el maig del 2016. Professional des del 2008, compta amb un total de quatre títols a la carrera esportiva. L’últim va ser l’ATP 250 de Pune (Índia) celebrat a principi de febrer, on va imposar-se a Emil Ruusuvuori en tres mànegues. Abans d’aquesta victòria, també havia guanyat tres tornejos ATP 250, a Estoril (2018), València (2015) i Kuala Lumpur (2013).

Joao Sousa

tracking