X-TRIAL

Un gran Jaime Busto esguerra la festa de Toni Bou

El resident no pot celebrar el seu 16è títol Mundial ‘indoor’ amb una victòria a casa

Cerimònia de premis de l'X-Trial d'Andorra la Vella.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA / tONY lARA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaime Busto va endur-se la victòria a la prova de l’X-Trial celebrada ahir a Andorra la Vella després de superar Toni Bou en una espectacular final per un únic punt de marge. El pilot resident, que tenia el títol ja a la butxaca, va dominar sense fer ni un sol punt de penalització les dues primeres rondes, però en el moment de la veritat va cometre un error a la segona zona de la final que Busto va aprofitar

Bou va arrencar marcant territori des de la primera ronda, on va ser l’únic dels vuit pilots participants que va completar el recorregut sense sumar ni un punt de penalització a les sis zones del traçat. Ja havia avisat a la presentació de la cursa fa unes setmanes que, tot i tenir el títol ja a la butxaca, aniria a totes, i va demostrar-ho des de l’inici. Busto, amb tres punts, va ser segon, i Raga, amb sis, va acabar tercer. La sorpresa, negativa, va ser l’eliminació de Matteo Grattarola, que arribava tercer a la general, després de cometre algunes errades. A la segona ronda, la tònica va seguir sent la mateixa: Bou, que tornava a ser l’últim a sortir, va exhibir-se zona a zona i va tornar a completar el recorregut sense sumar cap punt de penalització, entre els “oh” i les ovacions de la graderia després de cadascuna de les filigranes que el resident feia sobre la moto. Per darrere seu, no va haver-hi més sorpreses, i Busto i Raga van aconseguir les altres dues places per a la final.

A la final, Busto va prendre el lideratge després d’un 5 de Bou a la segona zona, i tot i que el resident va lluitar fins al final i va poder aconseguir el triomf a l’última zona, la victòria va acabar sent per al jove corredor basc.

tracking